Εκκλησιασμός και Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2021, εκκλησιαστήκαμε οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, την ενορία που ανήκει το σχολείο μας, με προσοχή, σεβασμό και κατάνυξη. 

Παράλληλα, οι μαθητές μας έφεραν τρόφιμα στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στον εφοδιασμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Αγάπης της Μητρόπολής μας σε όσους τα χρειάζονται τις άγιες αυτές ημέρες. Μιμηθήκαμε έτσι με σύνεση και συναισθήματα φιλαλληλίας, αρωγής και σεβασμού τους Αγίους Διακόνους Αγάπης της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, που με αγάπη, σοφία, φώτιση από το Άγιο Πνεύμα φρόντιζαν όσους χρειάζονταν υλικά αγαθά για να ζουν με αξιοπρέπεια, επάρκεια υλικών αγαθών και συμπαράσταση ηθική και αγάπη Θεού, όπως μάθαμε στα θεολογικά μαθήματα της Β’ Γυμνασίου αυτόν τον μήνα.

Όταν επιστρέψαμε τραγουδήσαμε με ενθουσιασμό, όλοι, καθηγητές και μαθητές, τα Παραδοσιακά Καλύμνικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην αυλή του σχολείου, με συνοδεία βιολιού που έπαιξε ο μαθητής μας Γιάννης Κ., του Β1. Αφού ανταλλάξαμε ευχές για τα Χριστούγεννα Χρονιά δώσαμε ραντεβού να βρεθούμε ξανά την Νέα Χρονιά με υγεία και χαρά. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε φωτογραφίες και σχετικό βίντεο! Απολαύστε τα!

Σχολιάστε