Βιωματική άσκηση : Προσεύχομαι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού για 5΄ και καταγράφω τα συναισθήματά μου-2014

Ποια επίδραση θα έχει στην καθημερινή μου ζωή όταν προσεύχομαι για 5΄ κάθε βράδυ; πώς αλλάζει η συμπεριφορά μου, η ζωή μου, η ζωή των άλλων γύρω μου; Καταγράφω τα συναισθήματά μου.

4e57f-25ce25a725ce25a125ce259925ce25a325ce25a425ce259f25ce25a325ce259a25ce259125ce259925ce25a025ce259b25ce259f25ce25a525ce25a325ce259925ce259f25ce25a325ce259d

Δημήτρης Τσ., Β3 : Κάνοντας την προσευχή μου μπροστά στην εικόνα της Παναγίας κάθε βράδυ, την άλλη μέρα όταν ξεκινούσα γαιτο σχολείο ένιωθα πιο δυνατός και όλη την ώρα ήμουνα γεμάτος χαρά και γαλήνη.

Γιάννης Χ., Β3 : Η εβοδμάδα που πέρασε ήταν από τις καλύτερές μου επτά ημέρες. Δεν ξέω τι να πω. Χάρη στην εικόνα της Παναγίας η εβδομάδα πήγε πολύ καλά παντού. Δραστηριότητες, μαθήματα και δεν χτυπούσα παντού, όπως συνήθως. Θα το κάνω κάθε εβδομάδα επειδή μου αρέσει!

«Όταν βλέπω την εικόνα του Χριστού αισθάνομαι δέος και απεριόριστη αγάπη. Δεν μπορείς να σταματήσεις να την βλέπεις, γιατί νιώθεις ότι σε τραβάει κοντά του. Στα μάτια του όλοι οι φόβοι σου εξαφαντίζονται, νιώθεις χαρά, σαν να πετάς στα σύννεφα και αντλείς δύναμη και θάρρος να συνεχίσεις τον αγώνα σου. Είναι μια πολύ όμορφη κατάσταση σαν ένα όνειρο που δεν θες να τελειώσει. Ξέρεις ότι πάντα θα είναι κοντά σου και θα σε προστατεύει, θα σε συμβουλεύει και θα σε καθοδηγεί. Αν καμμιά φορά νοιώθεις αδύναμος, τα λόγια Του θα σε γλυκάνουν και θα δυναμώσουν την ψυχή σου. Η σωτηρία υπάρχει μόνο κοντά Του».

Παντελής Φρ., Β3 : «¨Οταν βλέπω την εικόνα του Χριστού νιώθω ταπείνωση, ευχαρίστηση που μου χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της ζωής, αλλά και ντροπή για όλα τα κακά πράγματα που έκανα την προηγούμενη ημέρα. Επίσης μετά από την ατένιση της μορφής Του είμαι πάντα πιο ήρεμος και προσπαθώ να μην κάνω ανόητα πράγματα».

Σωτήρης Χρ., Β3 : «Κάθε φορά που κοιτούσα την εικόνα του Ιησού το συναίσθημα της μελαγχολίας γέμιζε την ψυχή μου καθώς σκεφτόμουν πόσο πόνο και πόσα βάσανα τράβηξε για να ζω εγώ σ΄ ένα καλύτερο κόσμο που δεν θα είναι γεμάτος αμαρτίες και κακές πράξεις που μόνο καλό δεν προσφέρουν στην κοινωνία.

Κοκώνα Χ., Β3 : «Όταν κοιτάζω τον Χριστό και την Παναγία στην εικόνα τότε συνειδητοποιώ πόσο αμαρτωλή είμαι, αλλά βλέπω και κάτι ακόμα, ότι νιώθω γερή, δυνατή, ασφαλής και ότι δεν μπορεί να με πειράξει κανείς και τίποτα. Έχω μέσα μου πίστη και γι αυτό θα προσπαθήσω να γίνω Θεάνθρωπος κατά χάρη με τη βοήθεια του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, της Θείας Ευχαριστίας, της Εξομολόγησης, της ταπείνωσης και μετανοίας. Επίσης μου δίνει δύναμη για να μην το βάλω κάτω και να συνεχίζω τον αγώνα μου δυνατή».

χριστος-παιδί

1 thoughts on “Βιωματική άσκηση : Προσεύχομαι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού για 5΄ και καταγράφω τα συναισθήματά μου-2014

  1. Σάββας Κ., Β1 : Η συμπεριφορά μου άλλαξε προς το καλύτερο. Πιο συγκεκριμένα έχω περισσότερη προθυμία να βοηθώ τη μητέρα μου στις δουλειές του σπιτιού. Επίσης μιλάω πιο ευγενικά στους φίλους και στους συμμαθητές μου. Όμως εκτός από αυτό μού έχει φύγει το άγχος για τα μαθήματα και κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία. Τέλος και οι φίλοι μου έχουν αλλάξει συμπεριφορά. Δηλαδή κι αυτοί μιλάνε πιο ευγενικά και φέρονται καλύτερα. Γενικώς η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε