Εντυπώσεις από την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων του Γ3 και Γ4

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

τελική κρίσηΤην Παρασκευή, 29/03/2013 πραγματοποιήθηκε στον Ναό Αγίου Θεολόγου Πόθειας Καλύμνου Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, όπου τα τμήματα της τρίτης γυμνασίου του σχολείου μας Γ3 και Γ4 συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τί είναι η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Όσοι μαθητές θέλησαν   κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Προσήλθαμε  στις 8.05 π.μ.  στον Ιερό Ναό κατευθείαν και, μετά τον εκκλησιασμό,  αφού πήραμε από τον Σεβασμιώτατο μία εικονίτσα και ένα σοκολατένιο γλυκάκι επιστρέψαμε  στο σχολείο. Τα παιδιά συνόδεψε η Θεολόγος του σχολείου κυρία Μαρία Πάνου. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις επώνυμες και ανώνυμες των μαθητών των δύο τμημάτων Γ3 και Γ4.

Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Γ3 : Την Παρασκευή που πήγαμε στην εκκλησία ένιωσα ευτυχία, γαλήνη και με βοήθησε να ηρεμήσω. Προσευχήθηκα και ένιωσα χαρά όταν έπρεπε να φτιάξουμε τα υψοχάρτια και τα δώσαμε να μνημονεύονται. Ήταν διαφορετικά από άλλες φορές και φυσικά θα ήθελα πολύ να ξαναγίνει κάποια στιγμή.

Αναστάσιος Μπαϊράμης, Γ3 : Μου άρεσε πολύ το τροπάριο της Παναγίας «Η παγκόσμια Δόξα». Επίσης όταν βγήκε ο ιερέας με καλυμμένο το κεφάλι. Γενικά μου άρεσε πολύ η όλη θεία Λειτουργία.

holy_bible_20100402Καμπουράκης Γιώργος, Γ3 : Στην εκκλησία όταν πήγαμε με το σχολείο την Παρασκευή ήταν ωραία, μου άρεσε πολύ. Μου έκανε εντύπωση όταν είδα τον ιερέα που βγήκε κάποια στιγμή με καλυμμένο το πρόσωπό του και επίσης μου έκανε εντύπωση ο Δεσπότης μας (υπηρέτησε σαν παπαδάκι τον ιερέα μας και μας μίλησε πολύ ωραία, στο τέλος μας έδωσε γλυκό και εικόνα).

Γ3 : Στη Λειτουργία που έγινε την Παρασκευή μου άρεσε πάρα πολύ. Κατάλαβα Εκκλησία. Ένιωθα σαν να ηρέμησε η ψυχή μου. Επίσης, ντρέπομαι που το λέω, αλλά ποτέ μου δεν είχα δει τον ιερέα να βγαίνει καλυμμένος. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ένιωθα τον Θεό να είναι μαζί μου και δίπλα μου.

Μου άρεσε πολύ που είμασταν όλοι οι συμμαθητές ενωμένοι και μαζεμένοι. Μου έκανε εντύπωση που όλοι είμασταν προσηλωμένοι στη Θεία Λειτουργία.

Ειρήνη Μάγκου, Γ3 : Μου άρεσε πολύ αυτή τη φορά που πήγαμε εκκλησία. Ήταν η πρώτη φορά που ευχαριστήθηκα τόσο πολύ την εκκλησία, επειδή είμασταν λίγα άτομα και έτσι καταλαβαίναμε πιο πολύ. Θα ήθελα να πηγαίναμε ξανά και να έχω και πάλι αυτήν την ευχαρίστηση.

Αγγέλου Σαββίνα, Γ3 : Σ΄ αυτή τη λειτουργία μου άρεσαν όλα. Με εντυπωσίασε ο ψαλμός του ψάλτη και το κήρυγμα που έκανε ο Δεσπότης. Με ηρέμησε πολύ ψυχικά και μακάρι να είναι κάθε φορά έτσι όταν πηγαίνω εκκλησία.

Χρυσάκη Σαββίνα, Γ4: Δεν είχα πάει ποτέ ξανά σε λειτουργία Προηγιασμένης. Ήταν πολύ όμορφα. Ήταν δύσκολο να παρακολουθήσουμε γιατί υπήρχαν κι άλλα μικρά παιδιά που μιλούσαν συνεχώς. Μια από τις ομορφότερες στιγμές ήταν εκεί οπυ ο Σεβασμιότατος έβγαλε λόγο και  είπε πολύ  όμορφα λόγια.

Πεταλάς Λευτέρης, Γ4 : Φυσικά κάθε φορά που πάει κάποιος στην εκκλησία νιώθει την αγάπη και την ομόνοια των χριστιανών. Παρόλα αυτά η λειτουργία που συμμετείχαμε την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερη. Ο συμβολισμός του καλυμμένου κεφαλιού του ιερέα που μετέφερε τα Τίμια Δώρα, που συμβολίζει το εκθαμβωτικό φως του Θεού που καλυπτόταν ο Μωϋσής γιατί δεν άντεχε να το ατενίζει, ή το Φως του Χριστού στη Μεταμόρφωσή Του, ήταν συγκλονιστικό! Τέλος ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι συμβουλές και οι καθοδήγηση από το Δεσπότη.

Σχολιάστε