Ένα πείραμα βιωματικής δράσης με έμπνευση το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε ένπαναγία πρόσωποα πείραμα – βιωματική δράση με θέμα :  «Παρατηρήστε κάθε μέρα 5′ το πρόσωπο της Παναγίας Παρθένου για μία εβδομάδα και καταγράψτε α) ποια επίδραση έχει στη ζωή σας η ενασχόλησή σας αυτή, β) ποια επίδραση έχει στην οικογένεια και στους φίλους σας η συνήθειά σας αυτή;

Και να τα αποτελέσματα :

Ζωή Κ., Β3 : Κοιτάζοντας την εικόνα της Παναγίας ένοιωσα έντονα την αγάπη μου για Εκείνη. Αισθάνομαι συγκίνηση και νιώθω πως με βοηθάει η ματιά της στις σωστές επιλογές που παίρνω για τη ζωή μου. Νοιώθω πολύ ευχάριστα διότι αισθάνομαι ότι η Παναγία είναι μαζί μου, με βοηθάει θυμίζοντάς μου όσα μαθαίνω για το Θεό. Πιστεύω ότι με βοηθάει όποτε κι αν την χρειαστώ και παναγία γλυκοφιλούσαείναι μαζί μου.

Βασιλεία Ερ., Β1 : Νοιώθω ευτυχία, ενθουσιασμό, χαρά όποτε βλέπω την εικόνα της Παναγίας. Ακόμη νοιώθω ανακούφιση από τα προβλήματα που είχε η μέρα μου, σιγουριά και προστασία από άσχημες καταστάσεις. Η επίδραση που είχε είναι ότι έγινα καλύτερη από πριν, δεν έλεγα πολλά ψέμματα, είχα λιγότερα νεύρα, δεν στενοχωριέμαι και δεν αγχώνομαι για τα μαθήματα. Οι σκέψεις μου όταν βλέπω την εικόνα της Παναγίας είναι ότι με προστατεύει σε κάθε στιγμή, είναι πάντα μαζί μου. Επίσης, αγαπάω όλους τους ανθρώπους, όχι κρίνοντας τους από την εμφάνιση, αλλά επειδή η Παναγία αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Τέλος, δεν νοιώθω ποτέ μοναχή, δεν φοβάμαι πια τίποτε και ξέρω ότι δεν πρόκειται να μου συμβεί κανένα κακό αφού είναι πάντα η Παναγία μαζί μου.

Σχολιάστε