πληροφορίες για το έργο των παρακάτω Οργανώσεων που δρουν σε όλον τον κόσμο ως σύγχρονοι συλλογικοί Σαμαρείτες: ActionAid

από τον Μιχάλη Λ., Β2

actionaid1Η ActionAid είναι διεθνής μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας. Η ActionAid ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ως μία καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση με 88 υποστηρικτές που έγιναν ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και την actionaid2Κένυα. Αρχικά, η δουλεία της επικεντρώθηκε στην παροχή υλικής βοήθειας, όπως νερό, τροφή, και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και στην εξασφάλιση εκπαίδευσης για τα παιδιά. Στην πορεία έγινε φανερό ότι το να παρέχει μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ανακουφίζει το πρόβλημα μόνο προσωρινά, ενώ δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας που είναι η άνιση κατανομή δύναμης και πόρων.

Η ActionAid διεθνώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε Αφρική, actionaid3Ασία και Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Αυστραλία, Σουηδία, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Μπουργκίνα Φάσο, Μουρούντι, Καμπότζη, Αφγανιστάν, Κίνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός (Εκουαδόρ), Ελ Σαβαδόρ, Αιθιοπία, Γκάμπια, Γκάντα, Γουατεμάλα, Γουϊνέα, Αϊτή, Ινδία, Λάος, Κένυα, Λιβερία, Μαλάουϊ, Μοζαμβίκη, Μυανμάρ, Νεπάλ, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Περού, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Τανζανία, Ουγκάντα, Βιετνάμ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε.

Σχολιάστε