1η Συνάντηση και Μάθημα 1ο : Υλικό για όλες τις βαθμίδες κατήχησης της ιεράς Μητροπόλεώς μας-11/10-12/10/2015

Καλή κι ευλογημένη χρονιά! Και φέτος θα σας παρέχουμε τα μαθήματα του Νεανικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών για να χρησιμοποιήσετε όσα και όπως νομίζετε πως θα σας χρησιμεύσουν για το πολύ ωφέλιμο και δύσκολο έργο της κατήχησης των καρδιών των παιδιών μας.

Πέραν όμως από την πρακτική αυτή συνδρομή στην οργάνωση και προετοιμασία του κατηχητικού μαθήματος οφείλουμε να έχουμε πάντα στο νου μας ότι <<ως Κατηχητές πρέπει να έχουμε πνευματική ζωή, να είμαστε πνευματικοί άνθρωποι. Αυτό που λέμε να το ζούμε, γιατί έχουμε πνευματική ευθύνη ΤΙ θα δώσουμε στα παιδιά. Μην ξεχνάμε ότι πρωτίστως ο Κατηχητής, είναι το φως του κόσμου «Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου» (Ματθ. 5,14). Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ το λόγο μας και να ξέρουμε ότι χρειάζεται προσευχή βαθιά, ευχή, προετοιμασία, ταπείνωση, συλλογικότητα, συνεχή συνεργασία, υπακοή. Η παρουσία και ο λόγος μας να είναι αγιασμένων ανθρώπων>>.

Με αυτές τις ταπεινές σκέψεις σας ευχόμαστε καλή κατηχητική διακονία με χαρά, δημιουργικότητα και την ευλογία του Θεού στη ζωή και τον αγώνα σας!

1η Εβδομάδα : Θέμα εβδομάδας: »Εισαγωγή στις Εορτές της Εκκλησίας μας»
Αρχείο 1
Αρχείο 2
Αρχείο 3
Αρχείο 4
Αρχείο 5
Αρχείο 6
Αρχείο 7

Θεματολόγιο 2015-2016
Βιβλιογραφία

νεα χρονιά-2015-κατηχητικό