Ποιος λόγος οδήγησε στην εκλογή των επτά Διακόνων και γιατί το έργο τους ήταν τόσο σημαντικό για την Εκκλησία;

άσκηση 2 σελ. 20 του βιβλίου.

Οι απόστολοι αφού συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές τους παρότρυναν να εκλέξουν επτά άνδρες με καλή φήμη και γεμάτους σοφία για να ασχοληθούν αυτοί με τη διακονία των τραπεζών αγάπης, ώστε εκείνοι (οι Απόστολοι) να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο κήρυγμα. Πράγματι, η Εκκλησία εξέλεξε επτά άνδρες και οι Απόστολοι τους χορήγησαν το Άγιο Πνεύμα. Αυτοί οι επτά ονομάστηκαν Διάκονοι, γιατό το έργο τους ήταν η ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσιών στην Εκκλησία

άγιος Πρόχορος - άγιος Ιωάννης

Πετρούλα Μ., Γ2

Ο λόγος που οδήγησε στην εκλογή των επτά διακόνων ήταν ότι χορήγησαν το άγιο Πνεύμα αυτοί οι επτά άντρες ονομάστηκαν Διάκονοι και είχαν ελληνικά ονόματα. Το γεγονός αυτό μας δείχνει τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό πώς επηρεάζει την Εκκλησία και διευκόλυνε την εξάπλωση της διδασκαλίας του Χριστού στον εθνικό κόσμο.

Μαρία Μαρ., Γ2

Τα προσόντα του Διακόνου που αναφέρει ο απόστολος Παύλος είναι ότι πρέπει κάθε διάκονος να είναι κατ΄ αρχήν ήρεμος, να προσφέρει την αγάπη του στους ανθρώπους με όλο του το είναι, να προσέχει και να φροντίζει το σπίτι του Χριστού, την Εκκλησία, να κάνει υπακοή, να υπομένει τα πάντα για να είναι η ψυχή του ήρεμη και γαλήνια. Να φροντίζει τον συνάνθρωπό του με αγάπη και όχι με αγγαρεία. Να δίνει ελεημοσύνη, να συγχωρεί, να αγαπάει χωρίς διακρίσεις, να υπομένει, να υπακούει, να νοιάζεται, να συντρέχει σε κάθε δύσκολη στιγμή τον συνάνθρωπο, να γιατρεύει τις ψυχές αλλά και τα σώματα των συνανθρώπων τους.

Οι διακόνισσες στην πρώτη εκκλησία φρόντιζαν τους ανθρώπους, τους έδιναν αγάπη μέσα από την καρδιά τους χωρίς διάκριση. Ένοιωθαν πως υπηρετούσαν τα παιδιά του Θεού, τον ίδιο τον Θεό. Γι αυτό η καρδιά τους, η ψυχή τους δεν κουραζόταν. Καθάριζαν, γιάτρευαν, έδιναν ελεημοσύνη, βοηθούσαν όπου χρειαζόταν. Είχαν περίσσια αγάπη στην ψυχή τους.

διακόνισσα φοίβη αγία συντύχη

Μαρία Μυτ., Γ2

  • Γνωρίζουν την αποστολή τους με καθαρή συνείδηση
  • Περνούν από δοκιμασίες  και μετά αναλάμβαναν την υπηρεσία της διακονίας
  • Οι γυναίκες που πρόκειται να χειροτονηθούν Διακόνισσες έπρεπε να είναι σεμνές, νηφάλιες και να εμπνέουν εμπιστοσύνη.
  • Οι διάκονοι ή οι διακόνισσες να είναι σύζυγοι μιας μόνο γυναίκας/άνδρα, να είναι καλοί γονείς και να διοικούν σωστά τα σπίτια τους.

Έλενα Μ., Γ2

1 thoughts on “Ποιος λόγος οδήγησε στην εκλογή των επτά Διακόνων και γιατί το έργο τους ήταν τόσο σημαντικό για την Εκκλησία;

Σχολιάστε