Σε ποιες θρησκείες τιμούν τον Αβραάμ και γιατί;

απάντηση στην ερώτηση του σχολικού βιβλίου σελ. 33

Σοφία Ζ., Α1 : «Ο Αβραάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο έκλεισε συμφωνία ο Θεός. Έτσι αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος επηρέασε πολλές θρησκείες και τον τιμούν ως σήμερα.

Αρχικά η Ιουδαϊκή θρησκεία έχει κείμενα που αναφέρουν την πίστη του Αβραάμ στο Θεό και ο Θεός τον αντάμειψε. Αυτό το δείχνει η αλλαγή του ονόματός του από πατέρα ενός έθνους σε πατέρα πολλών εθνών (Άβραμ ->Αβραάμ).

Στο Κοράνιο, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων υπάρχει ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στον Αβραάμ. Πολλοί μουσουλμάνοι έχουν το όνομα Ιμπραήμ (Αβραάμ).

Στην Χριστιανική θρησκεία τέλος οι πιστοί έχουν παράδειγμα τον Αβραάμ που έδειξε απέραντη εμπιστοσύνη στον Θεό (κείμενα των επιστολών του αποστόλου Παύλου)».

Ιωάννα Κ., Α1 : «Τον Αβραάμ τιμούν στην Εβραϊκή Θρησκεία, την Μουσουλμανική και την Χριστιανική για τον ίδιο λόγο : την εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αβραάμ στο θέλημα του Θεού».

Μαρία Β., Α1 : «Τον Αβραάμ δεν τον τιμούν μόνο οι Χριστιανοί αλλά και οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι. Όλοι έχουμε τον ίδιο Θεό τον Θεό του Αβραάμ και λατρεύουμε με πίστη που θέλουμε να μοιάζει στον Αβραάμ, στη σχέση του με τον Θεό, με διαφορετικό τρόπο όμως. Αυτό μας προσκαλεί να υιοθετήσουμε μια «αδελφική σχέση» μεταξύ των λαών που έχουν αυτό το κοινό σημείο».

1 thoughts on “Σε ποιες θρησκείες τιμούν τον Αβραάμ και γιατί;

  1. Ευδοκία Λ., Α2 : Ο Αβραάμ έχει μεγάλη σημασία για τους μουσουλμάνους, γιατί ο γιος του Αβραάμ, ο Ισμαήλ, ήταν γενάρχης των μουσουλμάνων και οι μουσουλμάνοι τον θεωρούν ως πατέρα τους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε