Εορτή των Τριών Ιεραρχών – Εκδήλωση αγάπης και γνώσης

Με χαρά σας γνωρίζουμε την συνεργασία που είχαμε η ομάδα πλεξίματος του σχολείου μας και το Α3 του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου και με το ΕΕΕΕΚ Καλύμνου, στις 29 Ιανουαρίου 2019, παραμονή των Τριών Ιεραρχών, με σκοπό να τιμήσουμε τη μνήμη των Σοφών Διδασκάλων και Αγίων Ιεραρχών που εξύψωσαν τις ιδέες της γνώσης, της αγάπης  και της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων ως προσώπων με σεβασμό στην μοναδικότητα και στην ποικιλία χαρισμάτων που διαθέτει καθένας.

Στην εκδήλωση αυτή η ομάδα πλεξίματος παρουσίασε λίγα λόγια για τη σημασία της εορτής. Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ συμμετείχαν με ένα δρώμενο σχετικό με το περιεχόμενο της διδασκαλίας του σχολείου τους και τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού με χαρούμενο χορό και τραγούδι, «μαγείρεψαν» σε δρώμενο παρουσιάζοντάς τες με ευφάνταστο, χαρούμενο και αποτελεσματικό τρόπο τις δράσεις που κάνουν με τους δασκάλους τους.

Στο τέλος αφού χαιρέτισαν την δράση μας αυτή ο Διευθυντής του ΕΕΕΚ κος Κορφιάς Στέφανος, η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Καλύμνου, κα Αθηνά Γκιουζένη και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου κα Κουτσουμπού Ζαχαρούλα, η ομάδα πλεξίματος μοίρασε στους καλεσμένους μαθητές από ένα κασκόλ που έπλεξαν τα κορίτσια της, οι γονείς, οι γιαγιάδες τους κι η υπεύθυνη για την ομάδα θεολόγος καθηγήτρια, κα Πάνου Μαρία.

Τα κασκόλ πλέχτηκαν με αγάπη και ευχή να καταλαβαίνουμε πάντοτε  και να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση με όποιο τρόπο προσλαμβάνει ο καθένας τη γνώση που προσφέρεται, όπως την αντιλαμβάνεται είτε με δράσεις, είτε με δρώμενα, είτε με λόγο. Έτσι τα σχολεία μας επικοινώνησαν και βίωσαν πραγματικά το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών διαχρονικά.

Ευχαριστούμε θερμά που συναντηθήκαμε και ζήσαμε στιγμές χαράς και εγγύτητας. Συμφωνήσαμε όλοι να επαναλάβουμε σε επόμενη δράση την εποικοδομητική αυτή πρώτη συνάντησή μας.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες της εκδήλωσής μας και ένα διαδραστικό πίνακα με τα κασκόλ των κοριτσιών της ομάδας πλεξίματος του σχολείου μας.

ce95ceb9ceb4ceb9cebacf8c31ce95ceb9ceb4ceb9cebacf8c32ce95ceb9ceb4ceb9cebacf8c33ce95ceb9ceb4ceb9cebacf8c35

Τα πλεκτά κασκόλ μας είναι εδώ :

Made with Padlet