Εκδήλωση της ομάδας στήριξης προσφύγων της Καλύμνου. Ένας πρωτότυπος και ουσιαστικός απολογισμός. Έκθεση έργων των προσφυγόπουλων της Καλύμνου με την ευθύνη της ομάδας.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.00μμ η ομάδα στήριξης των προσφύγων στην Κάλυμνο “Immigrant and Refugee Support Group in Kalymnos”, παρουσίασε έναν πρωτότυπο και ουσιαστικό απολογισμό των έργων που πραγματοποιεί επί σειρά ετών κυρίως όμως τον τελευταίο χρόνο. Εδώ είναι η πρόσκληση :

https://www.youtube.com/embed/sv7Z59f0U-I“>

Σε ένα βίντεο παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή του προγράμματος και περιέγραψε παραστατικά και σε βάθος την ιστορία και την εξέλιξη του προσφυγικού προβλήματος. Το βίντεο βλέπετε εδώ :

https://www.youtube.com/embed/9OPQ0rrzXWg“>

Ένας εκπληκτκά δυναμικός θεατρικός μονόλογος μας συγκλόνισε με την αλήθεια των γεγονότων που μας έκανε να τα ζήσουμε και να καταλάβουμε ελάχιστα το δράμα των προσφύγων.

Ακολούθησε συζήτηση όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις από όλους τους χώρους, πολιτικούς, κοινωνικούς, τη δημοτική αρχή της Καλύμνου, τους απλούς πολίτες που ζήτησαν να μάθουν πώς μπορούν να συνδράμουν στο έργο της ομάδας.

Τέλος, μια έκθεση εμπνευσμένη από τις εμπειρίες των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στην Κάλυμνο, με την επιμέλεια της ομάδας δείχνει τους φόβους, τις εμπειρίες, τις ελπίδες των παιδιών αυτών που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν απότομα. Φωτογραφίες της έκθεσης θα δείτε παρακάτω. Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο του συλλόγου “Πρόοδος” που μου έδωσε την άδεια να πάρω τις φωτογραφίες της έκθεσης. Μακάρι να μπορούμε να βοηθάμε ενεργά καθένας με τις δυνάμεις του και πέρα από αυτές την ωφέλιμη δράση του συλλόγου και της ομάδας στήριξης των προσφύγων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s