Επίσκεψη και προσφορά των χειροποίητων πλεκτών μας στα προσφυγόπουλα στην Κάλυμνο

Σήμερα, πρώτη Φεβρουαρίου 2016, στις 12 και 30 το μεσημέρι επισκεφτήκαμε τα σπιτάκια φιλοξενίας των προσφύγων και το κεντρικό κατάλυμά τους στην παραλία Κασόνια μια αντιπροσωπεία των μαθητριών της ομάδας πλεξίματος του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου με την βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου κυρίας Χαράς Κουτσουμπού και δώσαμε τα πλεκτά που πλέξαμε, 7 σετ κασκόλ και σκουφάκια (14 πλεκτά), 6 σκουφάκια μεσαίου μεγέθους, 3 κασκόλ και ένα γιλέκο, γκέτες για τα χέρια. Επίσης παραδώσαμε τα πλεκτά που έφτιαξαν οι κυρίες του ΚΑΠΗ Τρίπολης, 24 σετ σκουφιά-λαιμούς ή κασκόλ (42 πλεκτά), 5 ζευγάρια γάντια, 3 γιλέκα παιδικά, 1 παιδικό ζακετάκι και 2 ζευγάρια τερλίκια, 15 παιδικά κοριτσίστικα καλσόν και παπούτσια – μπότες παιδικά.

Νοιώσαμε μεγάλη συγκίνηση, ζεστασιά και χαρά με τη χαρά των μικρών παιδιών που έπαιρναν τα σκουφάκια, τα δοκίμαζαν κι έρχονταν κι άλλα κι άλλα και μας ζητούσαν και οι μητέρες κι οι πατέρες ζωντάνεψαν και χαμογελούσαν δείχνοντας στα παιδάκια τους τα σκουφάκια που μοιάζαν κουκλάκια με τα σχέδιά τους. Οι μητέρες συγκινημένες ευχαριστούσαν. Τι όμορφη που είναι η αγάπη που βρίσκει τρόπο με χαμόγελα, χειρονομίες, λέξεις από γλώσσες πολλές να ζεστάνει τους ανθρώπους! Σκεφτήκαμε το μάθημα των αρχαίων : “Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος”!

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες με τα παιδιά και τα σκουφάκια για να μοιραστούμε τη συγκίνηση, την ευγνωμοσύνη στις κυρίες του ΚΑΠΗ Τρίπολης που μας βοήθησαν να ζήσουμε τόση χαρά, τη χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς και του φιλάδελφου δοσίματος των καρδιών. Θα προσπαθήσουμε να πλέξουμε σύντομα κι άλλα για να ξαναπάμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s