ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σήμερα στις 13 Δεκεμβρίου 2015 έγινε μια πανηγυρική συνάντηση στο σχολείο μας το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου και μαζί με τους προσκόπους, τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τον κύριο Μαγκούλια Ποθητό, τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κάλυμνο δενδροφυτεύσαμε την πλαγιά στην είσοδο του σχολείου μας και πίσω από τις τάξεις που στεγάζουν την Γ΄ Γυμνασίου. Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με χοτ ντογκς και σάντουϊτς, πολλή εργασία και πολλή χαρά για τη δημιουργία ενός μικρού δασύλλιου που ελπίζουμε να μεγαλώσει και να χαρίζει πράσινη ευεξία. Τα παιδιά υιοθέτησαν από ένα δεντράκι που θα το φροντίζουν και θα το προσέχουν με αγάπη.

Παράλληλα παραγματοποιήσαμε ένα μικρό παζάρι με πλεκτές δημιουργίες που περιλάμβαναν μοντέρνα κασκόλ, θήκες κινητών, κοκκαλάκια μαλλιών που έκανε η ομάδα πλεξίματος του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου. Τα χρήματα που πήραμε θα βοηθήσουν να αγοράσουμε κούκλες μαλλί και βελόνες προκειμένου να συνεχίσουμε να πλέκουμε με αγάπη για τους πρόσφυγες που έρχονται στο νησί μας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραλάβουμε μία κούτα με κούκλες μαλλί που μας στέλνει με πολλή αγάπη η κυρία Μαρία Στρατηγάκη από την ομάδα ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και επίσης, από την κυρία Μαρία Κορτέση Στρατηγάκη, επίσης μέλος της ίδιας ομάδας, θα μας στείλει μία κούτα έτοιμα πλεκτά από το ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, επειδή, όπως μου έγραψε είμαστε μαθήτριες και δεν προλαβαίνουμε να πλέξουμε όσα θα θέλαμε. Έτσι θα τα μοιράσουμε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 στους πρόσφυγες που έρχονται στην Κάλυμνό μας, συμμετέχοντας έτσι και στο πρόγραμμα της Ευρώπης “ENTREPRENEURSHIP IN EDUCATION”, http://padlet.com/lohynova/h8sp2glekkuq, με τίτλο : “Make a Difference day”. Σε συνέντευξη που δώσαμε στον δημοσιογράφο κύριο Μάμμα στείλαμε τις ευχές μας για τελική ευτυχή κατάληξη των προσφύγων που έρχονται στο νησί μας και τη διάθεσή μας να ντύνουμε Χρστό στο πρόσωπο των προσφύγων.

Τη σημερινή μέρα κάλυψε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο τηλεοράσεως “ΑΙΓΑΙΟ ΤV” και θα προβληθεί τη Δευτέρα 14/12/2015 στις 3 το μεσημέρι. Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες της εκδήλωσής μας.​

https://tackk.com/njxg86

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo