Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου στους χορούς των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

Σας μεταφέρουμε το άρθρο για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου με μεγάλη συγκίνηση, χαρά και ευγνωμοσύνη που ο Θεός μας ενισχύει αναδεικνύοντας στους εσχάτους καιρούς αγίους Του που γνωρίσαμε ζωντανούς και διδαχτήκαμε με το παράδειγμά τους, το λόγο τους, ωφεληθήκαμε με την προσευχή τους. Τώρα πλέον θα πρεσβεύει για μας και θα τον επικαλούμαστε προς βοήθειαν για να μας επιδαψιλεύει τη χάρη του Θεού.

Πηγή : http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/51772

“Πανηγυρισμοί στη Λαμία για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου (ΦΩΤΟ)

  • Τρίτη, 13 Ιανουάριος 2015 19:13
  • Από  Μητρόπολη

Πανηγυρισμοί στη Λαμία για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου (ΦΩΤΟ) Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Ενοριακών Ναών και Ιερών Μονών υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναστικές αδελφότητες και ο λαός της Φθιώτιδος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας εξετέθη προς προσκύνησιν μεγάλη Εικόνα του αγίου Γέροντος Παϊσίου και τελέσθηκε ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο παρουσία του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και πλήθους πιστών, για την μεγάλη ευεργεσία της αγιότητος και προσφοράς του ανά τον κόσμο ονομαστού ταπεινού Μοναχού Παϊσίου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ετόνισε ότι ο Άγιος Παΐσιος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης πολλών ανθρώπων, τους οποίους εστήριξε με την προσευχή του, την αγάπη του και τα αναρίθμητα θαύματά του.

Η περιοχή δε της Φθιώτιδος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην πόλη της Μακρακώμης ως στρατιώτη τον Γέροντα Παΐσιο στην δύσκολη περίοδο του εμφυλίου πολέμου και να έχει την μεγάλη χαρά να συγκαταριθμεί τώρα τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας εις τον χορό των Φθιωτών Αγίων.

Επίσης ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος ότι προσεχώς η Ιερά Μητρόπολις θα οργανώσει πολλές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Παϊσίου, τον οποίο τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί είχαν γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και διατηρούσαν μαζί του ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Στη δύσκολη περίοδο η αγιοκατάταξη του μεγάλου και οικουμενικού αγίου Παϊσίου ενισχύει το λαό και αναπτερώνει τις ελπίδες για την υπέρβαση της ηθικής και οικονομικής κρίσεως.

IMG_4518.jpg
IMG_4519.jpg
IMG_4522.jpg
IMG_4539.jpg
IMG_4542.jpg
IMG_4544.jpg
IMG_4545.jpg
IMG_4547.jpg
IMG_4550.jpg
IMG_4556.jpg
IMG_4566.jpg
IMG_4568.jpg
IMG_4585.jpg
IMG_6975.jpg
IMG_6979.jpg
IMG_6993.jpg
IMG_7000.jpg
IMG_7031.jpg
IMG_7036.jpg
IMG_7038.jpg
Ταις πρεσβείαις του εν αγίοις πατρός ημών Παϊσίου, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς! Αμήν!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s