21 Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με σύνδρομο Down. Παρακολουθήστε το συναρπαστικό, σπαρακτικό, ελπιδοφόρο βίντεο

«Αγαπητή μέλλουσα μαμά, μη φοβάσαι»: 15 παιδιά με σύνδρομο Down δίνουν μαθήματα ζωής

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113240740

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Αγαπητή μέλλουσα μαμά» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα παιδιά με Σύνδρομο Down ανέβηκε στο YouTube, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν οι μελλοντικοί γονείς, πως τα παιδιά με τη συγκεκριμένη γενετική πάθηση μπορούν να είναι ευτυχισμένα, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές, με πάνω από 1.200.000 προβολές.

Το βίντεο, που ανέβηκε στο YouTube, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down την Παρασκευή, προσπαθεί να προσφέρει σιγουριά στους μελλοντικούς γονείς που μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει σύνδρομο Down.

Πηγή: Daily Mail

Την ταινία δημιούργησε η εταιρεία Saatchi & Saatchi παρουσίαζει μια ομάδα 15 νεαρών ενηλίκων και παιδιών από όλη την Ευρώπη, με σύνδρομο Down.

Ο καθένας εξ αυτών στέλνει ένα σπαρακτικό μήνυμα σε μια μέλλουσα μητέρα που μόλις έμαθε ότι το παιδί της έχει τη συγκεκριμένη γενετική πάθηση.

Το βίντεο που μέχρι στιγμής έχει προβληθεί πάνω από 1 εκατομμύριο φορές, ξεκινά με την εξής δήλωση: Στις 9 Φεβρουαρίου λάβαμε αυτό το email από μια μέλλουσα μαμά. ‘Περιμένω ένα μωρό. Ανακάλυψα ότι έχει σύνδρομο Down. Φοβάμαι: τι είδους ζωή θα έχει το παιδί μου;’».

Το μήνυμα συνεχίζει λέγοντας: «Σήμερα απαντάμε σε αυτή τη μαμά».

Στη συνέχεια δείχνει μια ομάδα νέων ανθρώπων με σύνδρομο Down, απευθυνόμενη στην μέλλουσα μαμά εξηγώντας της τι θα μπορεί να κάνει το παιδί της.

Λένε: «Αγαπητή μέλλουσα μαμά, μη φοβάσαι, το παιδί σου θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Θα μπορεί να σε αγκαλιάσει. Θα μπορεί να τρέξει προς το μέρος σου. Θα μπορεί να σου μιλήσει και να σου πει ότι σ’ αγαπά».

Οι συμμετέχοντες που μιλούν σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, συνεχίζουν: «Θα μπορεί να πάει στο σχολείο, όπως κάθε παιδί. Θα μπορεί να μάθει να γράφει. Και θα μπορεί να γράφει σε σένα».

Το βίντεο καταλήγει: «Μερικές φορές θα είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Σχεδόν αδύνατο. Αλλά έτσι δεν είναι για κάθε μητέρα; . Αγαπητή μέλλουσα μαμά, το παιδί σου μπορεί να είναι ευτυχισμένο. Όπως είμαι κι εγώ. Κι εσύ θα είσαι ευτυχισμένη».

Advertisements

7 thoughts on “21 Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με σύνδρομο Down. Παρακολουθήστε το συναρπαστικό, σπαρακτικό, ελπιδοφόρο βίντεο

 1. Νομική Κ., Α1 : https://www.youtube.com/watch?v=hhUYitg2Gag&list=PLC45554B30155D92C&feature=player_detailpage
  Τα βίντεο που είδαμε μου προκάλεσαν συγκίνηση, θλίψη και στενοχώρια γιατί κανονικά δεν πρέπει να γίνονται εκτρώσεις και όλα τα παιδιά πρέπει να γεννιούνται ανεξάρτητα αν έχουν κάποια αρρώστεια. Το άλλο βίντεο που προκάλεσε χαρά γιατί οι μαμάδες των παιδιών δεν έκαναν έκτρωση, αλλά κράτησαν το παιδί τους. Τα παιδιά με σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν ό,τι κάνουν και τα κανονικά παιδιά.

  Like

 2. Λευτέρης Γλ., Α1 : Τα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε γιατί όλοι έχουν δικαίωμα για ζωή. Τα συναισθήματά μου είναι στενοχώρια, φόβος, πίκρα.

  Like

 3. Νικόλας Αμπ. : Με εντυπωσίασε πως τα παιδιά με σύνδρομο Down διψούν για ζωή. Είναι πρόθυμα και ικανά να κάνουν τα πάντα, να πηγαίνουν στο σχολείο, να γράφουν, να αγαπούν. Είναι άνθρωποι με ένα μόνο μικρό πρόβλημα που δεν τους σταματάει.
  Το βίντεο με τίτλο “το παράπονο ενός εμβρύου” μου προκάλεσε στενοχώρια, θλίψη και πόνο. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκο η σχέση που έχει είναι ότι η μαμά του αρνήθηκε να το γεννήσει ενώ η Παναγία δέχθηκε να γεννήσει το Χριστό.

  Like

 4. Ειρήνη Κ., Α1 Ένιωσα χαρούμενη γιατί τα παιδιά με σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν ό,τι κάνουμε κι εμείς. Να δουλέψουν για να βγάλουν χρήματα, να πάνε σχολείο, να μάθουν διάφορα πράγματα, να κάνουν χαρούμενη την μαμά τους, να αγαπάνε και να αγαπιούνται.

  Like

 5. Σάββας Καρ. : Στην αρχή ένιωσα λύπη, επειδή πίστευα ότι η μητέρα θα “σκότωνε” το παιδί, επειδή έχει σύνδρομο Down. Μετά, όμως, ένιωσα χαρά γιατί έβλεπα ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down κάνουν ό,τι κάνουν και αυτά που θεωρούνται υγιή. Επίσης αισθάνθηκα χαρά, επειδή τα παιδιά με αυτό το σύνδρομο τα αγαπούσε η μαμά τους. Αυτό μοιάζει με τον Ευαγγελισμό επειδή παρόλες τις δυσκολίες που είχε η Παναγία γύρω της δέχθηκε να γεννήσει τον Σωτήρα για χάρη μας και τον μεγάλωσε μέσα σε διωγμούς από τον Ηρώδη. Το έμβρυο στο βίντεο “παράπονο ενός εμβρύου” μοιάζει με τον Χριστό γιατί αισθάνεται αγάπη για τη μητέρα του και προσεύχεται να μετανοήσει εκείνη για να σωθεί και να ανταμώσουν στον ουρανό μέσα στην αγάπη του Χριστού!!!, όπως έκανε ο Χριστός που συγχώρεσε αυτούς που τον σταύρωσαν.

  Like

 6. Ένιωσα πάρα πολλά συναισθήματα, χαρά, αγάπη, θαυμασμό γιατί γνώρισα για τα παιδιά με σύνδρομο βίντεο Down πράγματα που δεν ήξερα και μου έκαναν πολύ εντύπωση.

  Liked by 1 person

 7. Εντυπωσιάστηκα γιατί αυτά τα παιδιά με σύνδρομο Down αν και έχουν μια άσχημη αρρώστεια μπορούν και χαίρονται τη ζωή τους και την πλουτίζουν με αγάπη. Έχει σχέση το βίντεο με το γεγονός του Ευαγγελισμού, γιατί όλοι οι άνθρωποι υγιείς και μη είναι προικισμένοι ώστε να γίνουν θεούμενα πρόσωπα και μπορούν να απολαμβάνουν τη θεανθρώπινη ζωή του Χριστού.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s