Η έννοια των λέξεων που διδαχθήκαμε στην Α΄ Γυμνασίου

https://docs.google.com/document/d/1BoN5Y_p5XIujOnetpMbk8Lfht4uxLTAf-i4WGy5M_BI/edit

18/01/2013 –  Ποιά έννοια έχουν οι λέξεις που γράφονται παρακάτω:

α) Αποκάλυψη : Αποκάλυψη είναι η φανέρωση του Θεού για την ύπαρξή του στον άνθρωπο (Σκεύος Κουλλιάς, Α2). Είναι η εμφάνιση του Θεού στον άνθρωπο για να τον σώσει από τις αμαρτίες του (Λαζαρής Μιχάλης, Α2). Φανερώθηκε ο Θεός στους ανθρώπους και συγκεκριμένα στον Αβραάμ (Αγγελική Εργά, Νομική Σουλούνια, Α2). Ο Θεός αποκαλύφθηκε στο λαό του Ισραήλ και τους είπε κάποιες αλήθειες που δεν μπορούσαν μόνοι τους να καταλάβουν (Στέλιος Λαζαρής, Α2). Η φανέρωση του Θεού στον Αβραάμ, με τον οποίο έκλεισε μια συμφωνία για τη σωτηρία του κόσμου (Παλαιά Διαθήκη) (Αργυροπούλου Νομική, Α1). Η φανέρωση της αλήθειας στους ανθρώπους από τον Θεό (Ροδίτης Θέμελης, Α3)

β) Πίστη : Σημαίνει την αγάπη του ανθρώπου στον Θεό (Σκεύος Κουλλιάς, Α2). Είναι η αγάπη που έχουμε εμείς για τον απόλυτο Θεό (Μιχάλης Λαζαρής, Α2). Πίστη θα πει να αφοσιωνόμαστε στον Θεό με όλα τα ψυχικά χαρίσματα που μας χάρισε (Σουλούνια Νομική, Α2). Πίστη θα πει να πιστεύουμε για πάντα στον Θεό με σώμα και ψυχή (Λαζαρή Ελένη, Α2). Ο άνθρωπος αγαπάει τον Θεό (Σεβαστή Καρδούλια, Α2). Μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον Θεό (Παντελής Μαμουζέλλος, Α2). Να αγαπάμε τον Θεό (Μαχμούντ Πανορμίτης, Α2). Σημαίνει να αγαπάς το Θεό και  να το νιώθεις, όχι να το λες μόνο (Νομική Αργυροπούλου, Α1). Να πιστεύουμε στο Θεό με όλη μας την ψυχή, σαν τον Αβραάμ, που αφιέρωσε το παιδί του στο Θεό και αποφάσισε να κάνει τη θυσία του γιου του στο Θεό (Φανερούλα Ζαχαρίου, Α1). Να προσπαθούμε να είμαστε μαζί με τον Θεό (Ειρήνη Καρακατσάνη, Α1). Εννοούμε την Αγάπη που έχουν οι άνθρωποι στον Θεό και κάνουν το θέλημά Του (Τρικοίλης Δημήτριος, Α3). Η εμπιστοσύνη που έχουμε στον Θεό (Χατζηδάκης Χάρης, Α3). Η υπακοή και η αγάπη προς τον Θεό (Ροδίτης Μιχάλης, Α3). Η αφοσίωση σε έναν Θεό (Φράγκος Μανόλης, Α3).

γ) Ευλογία : Ευλογία του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη σημαίνει ότι ο Θεός προσφέρει ένα δώρο ζωής στους ανθρώπους. (Ειρήνη Κουτελλά, Α2) Αυτός  που εμπιστεύεται τον άλλον (Σταμάτης Λυράς, Α2). Είναι η ευχή του Θεού (Αναστασία Γιαχαλή, Α1). Σημαίνει ότι έδωσε την ευχή του στα ζώα, τους ανθρώπους και όλα τα δημιουργήματά του ώστε να μείνουν τέλεια και καλά, όπως τα δημιούργησε (Νομική Αργυροπούλου, Α1).

δ) Επαγγελία θα πει υπόσχεση. Υπόσχεση σωτηρίας έδωσε  ο Θεός στους ανθρώπους (Νομική Σουλούνια, Α2). Ο λόγος που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους ότι θα τους σώσει (Νικόλας Σουλούνιας, Α2).

ε) Διαθήκη : Είναι η συμφωνία που έκανε ο Θεός με τους ανθρώπους (Ειρήνη Κουτελλά, Μιχαλίτσα Κουφού, Νομική Σουλούνια, Μαχμούντ Πανορμίτης, Α2).

Γένεση