Σύγχρονοι Καλοί Σαμαρείτες

Στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη, ο Ιησούς Χριστός έδειξε σε ποιο ασυνήθιστο σημείο έφτασε κάποιος Σαμαρείτης για να εκδηλώσει την αγάπη του προς τον πλησίον του που βρέθηκε σε ανάγκη. Υπάρχουν άραγε σήμερα τέτοιοι καλοί Σαμαρείτες; Δείτε τα σχετικά παράδειγματα:

Οι καλοί Σαμαρείτες της ομάδας «Μπορούμε»:

μπορούμε“Οι φιλάνθρωποι της διπλανής πόρτας μαζεύουν το φαγητό που περισσεύει από εταιρείες εστίασης και εστιατόρια και το δίνουν σε συσσίτια απόρων και αστέγων. Ονόμασαν την ομάδα τους «Μπορούμε», κάτι που αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη. Ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της κουζίνας του «Χίλτον» και μάζεψαν μόνο από αυτούς 408 κιλά τρόφιμα. Ναυτιλιακή εταιρεια τους διέθεσε 520 γεύματα που θα πήγαιναν χαμένα από μια εκδήλωση. Παιδικός σταθμός προσέφερε τα ιδιωτικά του λεωφορεία για τη μεταφορά των τροφίμων και πάει λέγοντας. Οι σύγχρονοι Σαμαρείτες, μια χούφτα απλοί πολίτες που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δίνουν το καλό παράδειγμα και βάζουν τα γυαλιά στις εκάστοτε κυβερνήσεις για το πώς μπορείς να βοηθήσεις άμεσα τους άστεγους και άπορους της χώρας σου χωρίς κανένα απολύτως όφελος, παράμόνο την ηθική ικανοποίηση. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον άνθρωπο τns διπλανής πόρτας, ίσως μάλιστα να διαθέτουν παραπάνω θέληση και διάθεση από όλους τους υπόλοιπους μαζί και περίσσια υπομονή για να πετύχουν τον δύσκολο στόχο που έθεσαν: να δημιουργήσουν ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο παροχής τροφίμων, το οποίο μπορούμε2να λειτουργεί ως χείρα βοηθείας στους άστεγους και άπορους πολίτες απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Ετσι, λοιπόν, απλοί πολίτες δημιούργησαν το «Μπορούμε», μία πρωτοβουλία εθελοντών και εταιρειών εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ τns αξιοποίησης του για κοινωφελή σκοπό, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Τράπεζα Τροφίμων».”

Σύντομη Ιστορία ενός καλού Σαμαρείτη από την Κάλυμνο:

Στις 15 Μαρτίου του 2013 ένας συνδημότης μας, ο κύριος Μιχάλης Ρήγας διέθεσε 11.000 καπάκια από μπουκάλια νερού, για την αγορά ενός αναπηρικού καροτσιού, που είχε ανάγκη το νοσοκομείο της Κω. Με τον τρόπο αυτό, έδωσε ανακούφιση σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

 Θεμελίνα Καμπουράκη Β’1