Εργασία για τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και το έργο του

από την Άννα Κ., Β2

Βάπτιση: Όταν ο Ιορδάνης ο βαπτιστής είδε πολλούς Φαρισαίους και Σαδδουκαίους να έρχονται στον Ιορδάνη ποταμό για να βαπτισθούν τους έλεγε πολλές παραβολές . Τους έλεγε ‘Εάν έχετε δύο ρούχα να δίνεται το ένα, εάν έχετε τρόφιμα να δίνετε’ έλεγε. Τους έλεγε ακόμα να μην λένε ψεύτικες κατηγορίες και να μην θέλουν πολλά λεφτά. Και μέσα σε όλα αυτά που έλεγε ο Ιωάννης ο κόσμος σκεφτόταν μήπως αυτός είναι ο Χριστός γιατί ακόμα τους έλεγε ‘Εγώ σας βαφτίζω με νερό και το βάπτισμά μου είναι βάπτισμα μετάνοιας. Αυτός που έρχεται ύστερα από ‘μένα είναι πιο ισχυρός από εμένα και δεν είμαι άξιος ούτε τα υποδήματα να κρατήσω. Αυτός θα σας βαπτίσει με το Άγιο Πνεύμα .

Μάρτυρας: Επειδή ο Ιωάννης κατηγορούσε τον Ηρώδη τον  βασιλιά γιατί είχε την γυναίκα του αδερφού του την Ηρωδιάδα και για πολλές άλλες κακές του πράξεις ο Ηρώδης έκλεισε τον Ιωάννη στην φυλακή και ο Χριστός έλεγε πως καμία μάνα δεν γέννησε ως τώρα προφήτη μεγαλύτερο από τον Ιωάννη τον βαπτιστή .

Εργασία
•Ξανακοιτάξτε το Ευαγγελικό κείμενο και γράψτε με συντομία τις ενέργειες του Ιωάννη που δικαιολογούν τους χαρακτηρισμούς.
Πρόδρομος: Ο Πρόδρομος ήταν ξάδελφος του Ιησού μας. Ζούσε στην έρημο ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού , ασκήτευε εκεί και ήταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Ετοιμαζόταν για το έργο που του είχε αναθέσει ο Θεός . Ήταν ο τελευταίος φλογερός προφήτης της Π.Δ. , βαπτιστής και πρόδρομος του λαού αλλά και του Ιησού .

Προφήτης: Ο Ιωάννης εμφανίστηκε τον καιρό εκείνο στην έρημο Καράτε και έλεγε να μετανοήσουμε γιατί έρχεται η βασιλεία του Θεού. Προφήτης του ήταν ο Ησαίας . Μια φωνή βροντοφωνάζει στην έρημο να ετοιμαστούν για τον κύριο ίσια μονοπάτια να περάσει . Ο Ιωάννης ήταν ένας άλλος προφήτης με απλά ρούχα προφήτου . Σε αυτόν τον άνθρωπο πήγαινε όλος ο κόσμος από τα Ιεροσόλυμα και από όλη την περιοχή του Ιορδάνη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s