Συστάσεις … της Κατασκήνωσής μας!!!!

camping1

13/07-23/07/2013

Να συστηθούμε;!!!

Α μπουμ! Κατασκήνωση Χαράς! Καλημέρα σας!

Είμαστε ελληνόπουλα με καλή καρδιά! Πάντα : Χαρωπά! Όλα : Γελαστά!

Έλα: Να βρεις την ευτυχία, τη χαρά και τη φιλία, αυτός είναι ο σκοπός μας

Πού ; Στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας!

Η κατασκήνωσή μας ονομάζεται : ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΑΙΝΕΙ ΠΑΣΙ!

κατασκήνωση2ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (13-18/07/2013)

1η ομάδα : Λυχνάρια Προσευχής : λυχνάρια προσευχής

Είναι τα λυχνάρια που ανάβουμε όταν θέλουμε να προσευχηθούμε (Θεοδώρα). Η ποσευχή μας ανεβαίνει στον ουρανό (Κατερίνα). Τα λυχνάρια φωτίζουν τη ζωή μας για να ακολουθούμε το δρόμο του Θεού (Μαρία). Όποιος χάνει το δρόμο του και βγαίνει από την οικογένεια του Θεού μπορεί να επανέλθει ακολουθώντας τα λυχνάρια (Μαρία)…

2η ομάδα : Ακτίνες Ελπίδας :

Ακτίνες μας δίνει ο ήλιος που μας φωτίζει, όταν διώχνει το σκοτάδι. Ελπίδα είναι η πίστη που έχει ο άνθρωπος πως κάποια πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα.  Το όνομά μας σημαίνει ότι όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα στη ζωή μας, αν έχουμε ξεφύγει, ο Θεός μας δίνει πάντα μια ακτίνα ελπίδας για να πιστεύουμε και να προχωρούμε στο δρόμο του Θεού.

3η ομάδα : Θησαυροί Αγάπηςλουλούδια

Η αγάπη αξίζει πολύ, όσο ένας θησαυρός και χαρίζει χαρά και ευτυχία.

4η ομάδα : Σήμαντρα χαράς

Το όνομα της ομάδας μας, “Σήμαντρα Χαράς”, σημαίνει καμπάνες και μας δείχνουν κάτι χαρμόσυνο, ευχάριστο και καλό για τη ζωή των ανθρώπων. Είναι το μέσο που μας πληροφορεί για κάτι καλό που πρόκειται να συμβεί. Καί δίνει ελπίδα και χαρά στις ψυχές των ανθρώπων με τα ευχάριστα γεγονότα που αναγγέλλουν.

καμπάνες5η ομάδα : Μηνύματα Ειρήνης

μηνύματα ειρήνης- περιστέριαΤο όνομά μας είναι : Μηνύματα Ειρήνης. Αυτό πιστεύουμε σημαίνει να υπάρχει ειρήνη παντού. Να μην υπάρχουν πόλεμοι, οι οποίοι προκαλούν καταστροφές στην ψυχή και γενικά στη ζωή των ανθρώπων. Έτσι όλος ο κόσμος πρέπει να στέλνει μηνύματα ειρήνης παντού.

6η ομάδα : Ύμνοι Αγγέλων

Οι άγγελοι υμνούν και δοξολογούν όπου κι αν βρίσκονται τον Θεό. Οι άγγελοι μεταφέρουν μηνύματα απ΄’τους ανθρώπους στο Θεό. Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν φύλακα άγγελο, που τον προστατεύει ανά πάσα στιγμή που τον χρειάζεται.

ύμνοι αγγέλωνΟι άγγελοι υμνολογούν το Θεό ζωντανά και με χαρμόσυνο τρόπο. Όταν ένας άνθρωπος αμαρτήσει, ο φύλακας άγγελος δεν τον εγκαταλείπει, απλά λυπάται και περιμένεια τη μετάνοιά του αμαρτωλού, για να σπεύσει να τον προστατεύει ξανά. Το λέει στην μικρή παιδική προσευχούλα :

“Πέφτω κάνω το σταυρό μου,

άγγελο έχω στο πλευρό μου,

δούλος του Θεού λογιούμαι

και κανένα δεν φοβούμαι”.

ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (18-23/07/2013)

ιχνηλάτες σοφίας1η ομάδα : Ιχνηλάτες Σοφίας

Σημαίνει αναζήτηση της σοφίας του Θεού την οποία εμείς οι άνθρωποι ψάχνουμε. Με συνεχή προσευχή, προσοχή, πίστη και σοφία προσπαθούμε να βαδίσουμε πάνω στα χνάρια του Θεού, όσο δύσκολο και να ‘ναι.

2η ομάδα : Πηγές Ελευθερίας

Η πίστη μας αποτελεί πηγή ελευθερίας, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε τα μονοπάτια που θα ακολουθούμε στη ζωή μας, χωρίς να θέτει φραγμούς. Ο κάθε ένας από εμάς, όλους τους ανθρώπους, έχει το δικαίωμα λόγου που είναι πηγή ελευθερίας.

3η ομάδα : Βράχοι Πίστεως

μετέωρα- βράχοι πίστεωςΣημαίνει:

  • Να είμαστε σταθερές στην πίστη

  • Να μην επηρεαζόμαστε εύκολα από θεωρίες

  • Όταν ο χριστιανός παραμένει πιστός, οι δυσκολίες δεν τον λυγίζουν εύκολα και μοιάζουν σας βράχος που τον χτυπάν τα κύματα χωρίς να παθαίνει τίποτε.

  • Με την προσευχή, δηλαδή με την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό επιτυγχάνεται η ενίσχυση της πίστης. Επίσης, ο άνθρωπος αντλεί δύναμη και κουράγιο ώστε να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα όποια του προβλήματα.

άνθη ταπείνωσης4η ομάδα : Άνθη ταπείνωσης

Μα θα μας πείτε τί σχέση έχουν τα άνθη με την ταπείνωση; Όπως κοιτώντας ένα μικρό, ταπεινό λουλουδάκι του κάμπου, που κατέχει ένα ελάχιστο τμήμα γης, που είναι όμως πανέμορφο και διαθέτει πολύπλοκο αγωγοσύστημα και θυσανώδες ριζικό σύστημα, χαρακτηριστικά που δεν γίνονται αντιληπτά με την πρώτη ματιά, αλλά κυριαρχεί η απλότητα και η σεμνότητα, έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε με ήρεμο, γλυκό και γαλήνιο τρόπο να βοηθήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες σ΄αυτήν την κατασκηνωτική περίοδο. Σ΄ αυτό το ταξίδι συνάντησης με το Θεό, θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι ταπεινοί συνοδοιπόροι σας!

5η ομάδα : Ιεραπόστολοι Αλήθειας (τα ierapostoliμικρά μας αδέλφια που έμειναν 10 μέρες στην κατασκήνωση!)

Το όνομα της ομάδας μας είναι “Ιεραπόστολοι Αλήθειας”. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν τους ιεραπόστολους. Δηλαδή καλούμαστε να διδάξουμε με τον τρόπο μας τη χριστιανική διδασκαλία τους εαυτούς μας αλλά και τις άλλες συγκατασκηνώτριές μας και όλοι μαζί να οδηγούμαστε στο δρόμο προς την αιώνια ζωή. Πρέπει ακόμα να λέμε την αλήθεια και να ευαγγελιζόμαστε μια λογική που ερμηνεύεται με την αγάπη του Θεού στη ζωή μας.

Ο ύμνος μας

Στην τρικυμία του κόσμου, στην ταραχή

λυσσά ο άνεμος, παλεύουμε σαν ναυαγοί

#**# #**##**#

Μόνη ελπίδα, φάρος ο Χριστός στέκει μπροστά μας οδηγός

το χέρι απλώνει και μας κρατά κύματα υψώνονται θεριά

#**# #**##**#

S.O.S στέλνουμε στον ουρανό ψηλά με πίστη κι ελπίδα στην καρδιά

S.O.S. μια φωνή δυναμική, ηρωϊκή, το πλοίο μας πια δεν θα χαθεί.

#**# #**##**#

Πίστη, η αγκυρα κι η ελπίδα, Πίστη, η φλόγα της ψυχής,

Πίστη, ο βράχος κι η πυξίδα μες στ΄ άγριο πέλαγο της ζωής,

Πίστη, αγίων μαργαριτάρι λαπμπρό, πίστη, οσίων φυλακτό ιερό,

Πίστη, το θαύμα, θείας χάρης πνοή, Πίστη, οδηγός στην αιώνια ζωή

#**# #**##**#

S.O.S στέλνουμε στον ουρανό ψηλά με πίστη κι ελπίδα στην καρδιά

S.O.S. μια φωνή δυναμική, ηρωϊκή, το πλοίο μας πια δεν θα χαθεί.

ποιμένας-κατασκήνωση

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ!!!! ΚΑΙ ΝΑ’ ΣΑΣΤΕ ΜΑ ΖΙ ΜΑΣ!!!

Στις επόμενες δημοσιεύσεις θα σας κάνουμε κοινωνούς της υπέροχης ζωής που απολαύσαμε αυτές τις ευλογημένες ημέρες. Καλή συνέχεια, ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ