Ποια είναι η σημασία του οράματος του Αποστόλου Πέτρου για μας; (σελ. 23 του βιβλίου)

όραμα αποστόλου ΠέτρουΘεμελίνα Κ., Γ1 : Το μήνυμα που θέλει να μας δώσει το όραμα του Αποστόλου Πέτρου είναι ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Όπως ο Κύριος είπε στον Πέτρο να δοκιμάσει όλα τα ζώα, ακάθαρτα και καθαρά, κατά τον Μωσαϊκό Νόμο, έτσι κι εμείς πρέπει να δεχόμαστε, να κάνουμε παρέα και να σεβόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας γιατί ο Θεός δέχεται τον καθένα, σε όποιον λαό και να ανήκει, αρκεί μόνο να σέβεται κι εκείνος τους συνανθρώπους του, καθώς όλοι ανεξαιρέτως είμαστε παιδιά Του κα πέθανε για όλους τους ανθρώπους.

Άγγελος Κυρ., Γ1 : Τα ζώα που βρίσκονται στο σεντόνι μέσα  συμβολίζουν όλους τους ανθρώπους της γης και σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να πάνε οι απόστολοι και να κηρύξουν το λόγο του Θεού. Ο Θεός με αυτόν τον τρόπο έκανε τον Απόστολο Πέτρο να καταλάβει ότι δεν κάνει διακρίσεις, ότι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους φτάνει να τον δέχονται και να ζουν σύμφωνα με τις εντολές του.

Αγγελική Κ., Ζαχαρίου Θέμη, Γ1 : Ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις. Τους δέχεται όλους, ανεξάρτητα από τον λαό του και που ανήκει, αρκεί να ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και να τον σέβεται.

Αντωνία Κουλλιά, Γ1 : Ο Θεός θέλει να μας δείξει ότι δεν κάνει διακρίσεις,αλλά τους δέχεται και τους αγαπάει όλους. Π΄ρπεει όμως να τον σέβονται και να ζουν με την θέλησή Του. Επίσης θέλει να δείξει πως όλοι είναι ίδοι και δεν υπάρχουν διαφορές.

Σαββίνα Ερ., Γ1 : Ο απόστολος Πέτρος είδε ένα όραμα. Είδε ότι άνοιξε ο ουρανός και από ένα σεντόνι κατέβαιναν όλα τα τετράποδα της γης. Ο Θεός του ζήτησε να σφάξει και να φάει απ΄αυτά. Εκείνος του απάντησε ότι ποτέ δεν έτρωγε κάτι ακάθαρτο. Ο Θεός όμως του είπε ότι τα καθάρισε. Έτσι ο Πέτρος κατάλαβε ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και δέχεται τον καθένα, σ΄ όποο λαό κι αν ανήκει, αρκεί να ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Αυτό το όραμα έχει μεγάλη σημασία για μας καθώς γνωρίζουμε το έργο του Θεού και τη Βασιλεία του Θεού. Ο Θεός μας περιμένει όλους κοντά Του, ανεξάρτητα από τη φυλή, την καταγωγή, το χρώμα. Περιμένει ακόμα και τους αμαρτωλούς οι οποίοι έχουν μετανοήσει.

Μιχάλης Κ., Γ1 : Ο Κύριος έστειλε όλα τα ζώα του κόσμου στον απόστολο Πέτρο και του ζήτησε να τα φάει. Όλα τα ζώα του κόσμου  συμβόλιζαν τους ανθρώπους (Ιουδαίους, Άραβες, Έλληνες κτλ) και οι απόστολοι θα έπρεπε να πάνε να κηρύξουν σε όλους τους ανθρώπους το θέλημά Του. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ακάθαρτος ή καθαρός. Με αυτόν τον τρόπο δίδαξε στον Απόστολο Πέτρο ότι ποτέ δεν κάνει ο Θεός διακρίσεις αρκεί οι άνθρωποι να ζουν με το θέλημα Του, να μετανοούν και να τον σέβονται.

Θεόφιλος Β., Γ1 : Η σημασία του οράματος του αποστόλου Πέτρου είναι πολύ μεγάλη. Απ΄αυτό φαίνεται ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις. Ο Θεός δέχεται όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, την ιδεολογία. Έτσι κι οι χριστιανοί πρέπει όλους τους ανθρώπους να τους αγαπάνε και να τους δέχονται, όπως είναι γιατί όλοι είναι πλάσματα του Θεού.

Αγγελική Κ., Γ1 : Μέσα από αυτό το όραμα ο Απόστολος Πέτρος καταλαβαίνει ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις αλλά δέχεται τον καθένα αρκεί να τον σέβεται και να ζει σύμφωνα με το θέλημά Του. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει και σε μας.