Ταινία με θέμα τον Απόστολο Παύλο και τη ζωή του σε δύο συνέχειες!

19 thoughts on “Ταινία με θέμα τον Απόστολο Παύλο και τη ζωή του σε δύο συνέχειες!

 1. Αντωνία Κ., Γ1 : Υπάρχουν αναχρονισμοί και ανακρίβεια χρονική, γιατί οι απόστολοι είναι φοβισμένοι, επειδή ακόμα δεν έχει γίνει η Πεντηκοστή, ενώ δείχνουν ότι ο Απόστολος Παύλος βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Ο απόστολος Παύλος δεν βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ την εποχή της Πεντηκοστής, αλλά στην Ταρσό.
  Μετά την Πεντηκοστή, παίρνουν θάρρος και κηρύττουν χωρίς να φοβούνται πλέον. Παρουσιάζουν τον Πέτρο και τον Ιωάννη να έχουν ενοχές και αμφιβολίες για το αν πρέπει να κάνουν καλά τον παράλυτο πριν την Πεντηκοστή, ενώ οι Πράξεις των Αποστόλων μας αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε μετά την Πεντηκοστή και χωρίς αναστολές, με βεβαιότητα έκαναν καλά τον παραλυτικό. Όλοι οι μαθητές βρίσκονταν στο Ναό του Σολομώντος και όλοι μαζί πιάστηκαν μετά την Πεντηκοστή και κήρυξαν το Χριστό, όπου τους έπιασαν οι ιερείς του Ναού.
  Το σημείο αναγνώρισης των μαθητών του Χριστού επίσης είναι αναχρονισμός, μια και δεν είχαν τέτοιο σημάδι αναγνώρισης μεταξύ τους οι χριστιανοί παρά αφού πήραν το όνομά τους στην Αντιόχεια με κοροϊδευτικό νόημα αρχικά. Το ψάρι είναι σημείο αναγνώρισης των χριστιανών των μεγάλων διωγμών εναντίον τους γιατί τα αρχικά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας είναι : ΙΧΘΥΣ : Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.
  Στην ταινία, προτεστάντικη εκδοχή της Πεντηκοστής, ο ήχος και η πνοή του ανέμου φαίνονται, μεταμορφώνονται σε φωτιά στους φανοστάτες αλλά δεν μερίζεται σε γλώσσες φωτιάς στους μαθητές. Φαίνεται μόνο φως που φωτίζει τους μαθητές σαν σημάδι ερχομού του Αγίου Πνεύματος.
  Η βάπτιση που δείχνουν είναι προτεσταντική γιατί ραντίζουν οι μαθητές το κεφάλι των βαπτισμένων και δεν τους βυθίζουν κάτω από το νερό, όπως είναι σωστό ορθόδοξα, γιατί ο αμαρτωλός άνθρωπος πρέπει να θάβεται σαν σε τάφο, κάτω από το νερό, κι ο νέος άνθρωπος αναδύεται με τη ζωή του Αγίου Πνεύματος να ζει πλέον.
  Σαν σύνολο με έπεισε γιατί δείχνει τον απόστολο Παύλο να θυσιάζει τη ζωή του ολόκληρη και να πεθαίνει τελικά για το Χριστό.

  Like

 2. Εργά Σαββίνα : Μου έκανε εντύπωση το θαύμα που δείχνει ότι ο άγγελος έβγαλε από τη φυλακή τους μαθητές και εκείνοι γύρισαν ξανά στο Ναό της Ιερουσαλήμ και δίδασκαν το κήρυγμα του Δασκάλου τους. Μας πείθει η ταινία γιατί μας δίνει μια ατμόσφαιρα πώς θα ήταν η εποχή της πρώτης εποχής μετά την Ανάληψη του Κυρίου και την Πεντηκοστή (είδαμε το πρώτο μέρος μόνο της ταινίας). Μου έκανε εντύπωση ότι ο απόστολος Πέτρος δεν σταμάτησε να διδάσκει παρόλες τις διώξεις, παρόλο που ήταν φτωχός, αγράμματος, άσημος. Είχε όμως το Άγιο Πνεύμα να τον φωτίζει εκείνον και τους αποστόλους.

  Like

 3. Παντελής Μ., Γ2 : “Στο πρώτο μέρος της τανίας στην αρχή του, βλέπουμε ότι :
  α. Ο απόστολος Παύλος συμμετέχει στη ζωή με ελληνιστικό τρόπο επηρεασμένη της πόλης του
  β. Οι απόστολοι πριν την Πεντηκοστή φοβούνται κι αμφιβάλλουν στο πώς να δράσουν
  γ. Αναγνωρίζονται μεταξύ τους με το σύμβολο του ψαριού : ΙΧΘΥΣ = Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.
  δ. Με την Πεντηκοστή παίρνουν άγιο Πνεύμα, Θάρρος και δύναμη να κηρύξουν και να κάνουν θαύματα. Μιλούν στο Ναό των Ιεροσολύμων ότι ο Χριστός δεν είναι Νεκρός, αλλά αναστήθηκε και Ζει. Ο κόσμος τους πιστεύει αλλά οι ιερείς και μέλη του Συνεδρίου τους συλλαμβάνουν. Ο απόστολος Πέτρος τους ξεκαθαρίζει ότι θα ακούει περισσότερο το Θεό που τους έδωσε εντολή να κηρύττουν παρά τους ανθρώπους.

  Liked by 1 person

  • Μιχάλης Λ., Γ2 : “Έχω να συμπληρώσω ότι παρουσιάζει τον Βαρνάβα να βαπτίζεται μετά τις Αγάπες με καθολικό τρόπο όμως, με ραντισμό κι όχι με βύθιση όπως γίνεται στους ορθοδόξους χριστιανούς και γινόταν και τότε στην αρχή της Χριστιανικής Εκκλησίας.