Ποια προβλήματα της εκκλησίας θα θέλατε να θέσετε υπόψιν ως θέματα της επερχόμενης Πανορθόδοξης Συνόδου;

οικουμενική σύνοδος

Θεόφιλος Β., Γ1 : α. Να υπάρχει πιο πολύ ελεύθερος διάλογος στο εσωτερικό της εκκλησίας μεταξύ των ιεραρχών και να μην είναι τόσο απόλυτη η εξουσία μερικές φορές των κληρικών πάνω στους λαϊκούς, ή του ανώτερου κλήρου στον κατώτερο κλήρο. β. Να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή στη διαμόρφωση των αποφάσεων της εκκλησίας και να υπάρχει έλεγχος στους κληρικούς και στους λαϊκούς χριστιανούς που έχουν αξιώματα στην εκκλησία.

 

Advertisements

One thought on “Ποια προβλήματα της εκκλησίας θα θέλατε να θέσετε υπόψιν ως θέματα της επερχόμενης Πανορθόδοξης Συνόδου;

  1. Ποια προβλήματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν;
    Θεωρώ πως στην κοινωνία μας, ειδικά στο σήμερα η οποία δέχεται από κρίση ,ηθική και οικονομική έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα .Τα προβλήματα αυτά, έχουν επηρεάσει και την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία .Ένα από αυτά τα προβλήματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν είναι ο τρόπος ένδυσης των ιερέων. Στο πρόσωπο των ιερέων καθρεπτίζεται η πίστη μας .Ορισμένοι όμως δεν θεωρούν ότι οι ιερείς ντύνονται με τον σωστό τρόπο, διαφέροντας από τον απλό λαό. Πιστεύω λοιπόν πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να βρει λύση.
    Έλενα Μ., Γ2

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s