Ορθόδοξος Μοναχισμός – Αφόρμηση μαθήματος – Τι είναι;

Με βάση το παρακάτω σύννεφο λέξεων γράψτε μια παράγραφο που να περιέχει τί γνωρίζετε για τον ορθόδοξο χριστιανικό μοναχισμό (Καταιγισμός γνώσεων – κατάταξη και καταγραφή των σκέψεων σε συγκροτημένη παράγραφο)

http://www.wordle.net/delete?index=7632294&d=VAIT

Ορθόδοξος_Χριστιανικός_Μοναχισμός-σύννεφο λέξεων

http://popplet.com/app/#/1714185

Orthodox Monastery System

30 thoughts on “Ορθόδοξος Μοναχισμός – Αφόρμηση μαθήματος – Τι είναι;

  1. Μαρία Κ., Γ1 : Οι Μοναχοί είναι άνθρωποι που ζουν μακριά από τις πόλεις σε τόπους που ονομάζονται Μοναστήρια. Έχουν πίστη και αφοσίωση στο Θεό. Προσεύχονται, μετανοούν για τις αμαρτίες τους. Ακόμη κάνουν συνέχεια νηστεία. Πηγαίνουν καθημερινά πολλές φορές στην εκκλησία και ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ λιτός. Τα αγαθά που χρησιμοποιούν είναι κερδισμένα με την εργασία τους αλλά δεν είναι δικά τους. Τα μοιράζονται με τους άλλους. Αυτό λέγεται “κοινοκτημοσύνη”. Μιμούνται δηλαδή τον τρόπο ζωής της πρώτης χριστιανικής κοινότητας των Ιεροσολύμων.

    Like

  2. Αγγελική Κ., Γ1 : Ο Μοναχισμός είναι τρόπος ζωής. Οι μοναχοί είναι άνθρωποι αποκλειστικά αφιερωμένοι στον Θεό και ζουν στα μοναστήρια έχοντας μεγάλη πίστη και συνέπεια στη θρησκεία μας. Ζουν με αγνότητα, αγάπη, προσευχή, την οποία κάνουν και για τους συνανθρώπους τους με σκοπό να τους προσφέρουν βοήθεια. Κάνουν νηστεία όλο το χρόνο. Με όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν μια ζωή γεμάτη ευτυχία αλλά και μια θέση δίπλα στον Θεό.

    Like

  3. Άγγελος Κ., Γ1 : Ο μοναχισμός είνα τρόπος ζωής κάποιων ορθόδοξων χριστιανών με στόχο να προσεύχονται στον Θεό και να δείχνουν πίστη στο Θεό, αγάπη προς όλους τους ανθρώπους. Ο μοναχισμός ασκείται μέσα σε μοναστήρια, μακριά από τον κόσμο. Οι μοναχοί τρέφονται με δικά τους προϊόντα, ζουν μια λιτή ζωή, με μετάνοια και νηστεία. Δεν τρώνε ποτέ κρέας. Είναι εργατικοί, αποφασισμένοι να είναι πάντα κοντά στον Θεό. Συμμετέχουν καθημερινά στη Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία. Ζουν με ακτημοσύνη και κοινοκτημοσύνη και ζουν όλοι μαζί αγαπημένα.

    Like

  4. Θεόφιλος Β., Γ1 : Όταν σκέπτομαι τον Μοναχισμό μου έρχεται στο μυαλό ο μοναχός και το μοναστήρι που ζει. Προσεύχονται συνέχεια, είναι πολύ συνετοί και ευσεβείς. Κάποιοι μοναχοί χρειάστηκε να μετανοιώσουν κάποιες φορές όταν έκαναν κάτι λάθος, ενώ ζουν λιτή ζωή, αφιερωμένη στο Θεό. Τους θαυμάζουμε γιατί είναι πολύ πιστοί, πολύ εργατικοί, δείχνουν αλληλεγγύη σε όποιους την χρειάζονται. Ζουν με κοινοκτημοσύνη και καταφέρνουν να ζουν ζωή Θεανθρώπινη με τη χάρη του Θεού και συνεργασία ελεύθερη του θελήματός τους.