Ποιο από τα θαύματα που διδαχτήκαμε σας έκανε εντύπωση και γιατί;

Αγγελική Ερ., Β1 :  Το θαύμα που μου άρεσε πιο πολύ από τα άλλα είναι : “Ο πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων. Αρχικά ο Κύριος πήγε στην περιοχή της λίμνης της Τιβεριάδας με τους μαθητές Του για να ξεκουραστούν. Όμως ένα πλήθος ανθρώπων που ακολούθησαν. Ο Κύριος συγκινημένος για άλλη μια φορά άρχισε να θεραπεύει τους αρρώστους και να τους διδάσκει την Βασιλεία Του. Καθώς η ώρα περνούσε κι άρχισε να νυκτώνει οι Απόστολοι με όλο το σεβασμό προς τον Θεό Του είπαν :

–  Κύριε ο τόπος τούτος είναι έρημος και η ώρα πέρασε. Δώσε εντολή να διαλυθεί το πλήθος για να προλάβουν να πάνε στα χωριά να φάνε γιατί εμείς δεν έχουμε να τους δώσουμε να φάνε.

–  Δεν είναι ανάγκη να πάνε στα χωριά για να φάνε. Δώστε τους εσείς να φάνε, είπε ο Κύριος.

– Εμείς, απαντάνε δεν έχουμε παρά μονάχα πέντε ψωμιά και δύο ψάρια.

–  Φέρτε τα εδώ, είπε ο Κύριος.

Κι αμέσως έδωσε εντολή να καθήσει όλος ο λαός πάνω στο χορτάρι. Τότε Εκείνος πήρε τα ψωμιά και τα ψάρια σήκωσε τα μάτια Του στον ουρανό και προσευχήθηκε. Τότε, έφαγαν όλοι και περίσσεψαν και δώδεκα κοφίνια.

Αυτό το θαύμα μου αρέσει πολύ γιατί βλέπουμε τον Κύριο να μας σώζει και να μας βοηθάει για άλλη μια φορά. Δείχνοντάς μας την αγάπη Του ώστε να μπορούμε εμείς να Τον εμπιστευόμαστε σε κάθε μας ανάγκη.

πολλλαπλασιαμός των άρτων

Βασιλεία – Ελευθερία Ερ., Β1 : Από όλα τα θαύματα μου άρεσε περισσότερο η κατάπαυση της τρικυμίας. Ένιωσα χαρά και ανακούφιση που σώθηκαν όλοι οι μαθητές και κατάλαβα πως ο Θεός είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάει πάντα στις δύσκολές μας στιγμές.

κατάπαυση τρικυμίας

Επίσης ακόμα ένα θαύμα που με εντυπωσίασε είναι όταν ο Χριστός θεράπευσε τους λεπρούς, που τους έδιωχναν έξω από την πόλη για να μην κολλήσουν κι οι υπόλοιποι την φριχτή αυτή αρρώστεια. Η ζωή γι αυτούς ήταν απελπιστική και πολλοί πέθαιναν με φρικτούς πόνους. Με εντυπωσίασε που την αρρώστεια που κανείς γιατρός δεν μπορούσε να βοηθήσει την έκανε καλά ο Χριστός που είναι Θεός.

θεραπεία των λεπρών