Πώς περιγράφεται ο πλούτος στο κείμενο της σελ. 79 του Κυρίλλου Αλεξανδρείας; Δείτε και την εικόνα του Κέντερ.

Θεόφιλος Βούης, Β1 : Σύμφωνα με το κείμενο του βιβλίου τα χρήματα που έει ένας άνθρωπος εξυπηρετούν το καλό ή τΧριστός και Ζακχαίος, Κέντερο κακό ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί. Αν κάποιος τα χρησιμοποιεί σωστά τότε τα χρήματα εξυπηρετούν την δικαιοσύνη αν όμως τα χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο τότε υπηρετούν την αδικία. Ο άνθρωπος έχει την επιλογή να αποφασίσει μόνος του πώς θα χρησιμοποιήσει τον πλούτο που έχει.

Για να απαλλαγούμε λοιπόν από την αδκία, δεν είναι λύση να εξαφανίσουμε τα χρήματα, αλλά τα πάθη από την ψυχή μας. Η εικόνα που υπάρχει στο βιβλίο, στη σελίδα 79 μας δείχνει τον Ιησού να πηγαίνει στο σπίτι του αρχιτελώνη και αμαρτωλού Ζακχαίου, για να τον φιλοξενήσει, ενώ ο κόσμος έξω από το σπίτι αντιδρά και απορεί με αυτή την πράξη του Ιησού. Όμως τελικά ο Ζακχαίος σώθηκε και κέρδισε την Βασιλεία του Θεού γιατί αποφάσισε να κάνει καλή χρήση του πλούτου αφού θέλησε να δώσει την μισή του περιουσία στους φτωχούς και να αποζημιώσει όσους αδίκησε. Έτσι μας έδειξε ότι η προσκόλληση στον πλούτο μπορεί να γίνει το μεγάλο και σοβαρό εμπόδιο για να κερδίσει κανείς την αληθινή και γεμάτη ζωή που έδειξε, προέβαλε και χαρίζει ο Χριστός σε όλους.

: Το ποίημα αυτό μας αναφέρει πως τα πλούτη είναι ένα μέσο που ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά ή λάθος. Ο άνθρωπος έχει δική του βοούληση και τη δική του ελευθερία που του έδωσε ο Χρσιτός. Έτσι αυτός αποφασίζει αν θέλει να είναι κοντά του ή όχι δίνοτας τα πάντα και έχοντας την αιώνια ζωή ή να αρνηθεί και να τιμωρήσει τον εαυτό του ζώντας μακριά από την αιώνια χαρά.

Leave a Reply