Ένας Σύγχρονος Καλός Σαμαρείτης…

από τον Χάρη Χ., Β3

Πολλοί από μας έχουν ακούσει την ιστορία της Αγίας Γραφής σχετικά με κάποιον φιλικό άνθρωπο που αποκαλείται συνήθως Καλός Σαμαρείτης. Σε αυτήν την παραβολή, ο Ιησούς Χριστός έδειξε σε ποιο ασυνήθιστο σημείο έφτασε κάποιος Σαμαρείτης, άνθρωπος που συχαινόταν ο Ιουδαίος, σε κάποιο ασυνήθιστο σημείο για να εκδηλώσει την αγάπη του προς τον πλησίον του που βρέθηκε σε ανάγκη. Υπάρχουν άραγε σήμερα τέτοιοι καλοί Σαμαρείτες; Η απάντηση είναι “ΝΑΙ”. Προσέξτε την ακόλουθη αφήγηση από το Μεξικό :

Μπετουέλ από το Μεξικό – Ένας σύγχρονος Καλός Σαμαρείτης

Χριστος καλός σαμαρείτηςΕπιστρέφοντας από ένα ταξίδι, ο Μπετουέλ και η οικογένειά του βρίσκονταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, όταν είδαν ένα τρομερό αυτοκινητικό δυστύχημα στην εθνική οδό. Σταμάτησαν για να βοηθήσουν. Ένας από τους οδηγούς που περιλαμβάνονταν, ο οποίος ήταν γιατρός, τους ζήτησε να μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο την έγκυο σύζυγό του και τις δύο μικρές κόρες τους για να τους δοθεί φορντίδα. Πράγματι τις πήγαν, και κατόπιν ο Μπετουέλ επέστρεψε στον τόπο του δυστυχήματος για να δει ποια άλλη βοήθεια μπορούσε να πρσφέρει. Ο Μπετουέλ αφηγείται : ” Η τροχαία είχε φτάσει, και ο γιατρός θα κρατούνταν για ανάκριση επειδή υπήρχε και κάποιος νεκρός. Όταν ο γιατρός με ρώτησε γιατί τον βοηθούσα, του εξήγησα ότι είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά και ότι είχαμε μάθει από τη Γραφή πως πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας. Του είπα ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχεί για τη σύζυγο και τα παιδιά του, επειδή θα τους φροντίζαμε εμείς. Με δάκρυα ευγνωμσύνης στα μάτια του μου έδωσε τότε πολύτιμα αντικείμενά του για να τα φυλάξω.
Ο Μπετουέλ και η οικογένειά του πήγαν στο σπίτι τους την οκογένεια αυτού του ανθρώπου και τους φρόντισαν αρκετές μέρες. Ο Μπετουέλ αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία και άρχισε μαζί τους Γραφική Μελέτη. Όταν ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τον θαυμασμό του για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Υποσχέθηκε να συνεχίσει τη Γραφική Μελέτη όταν θα επέστρεφε στον τόπο του και είπε ότι αν η συζυγός του γεννούσε γιο, θα τον ονόμαζε Μπετουέλ.
Ο Μπετουέλ συνεχίζει ως εξής : “Τώρα, δυο χρόνια αργότερα μας δόθηκε η ευκαιρία να τους επισκεφθούμε. Προς έκπληξή μου μελετούσαν τη Γραφή και το μικρό τους αγοράκι λεγόταν Μπετουέλ”! (Νικόλας Αμπ.).