Ένα παιχνίδι γνώσεων για τα κοινωνικά δίκτυα και την ασφάλειά μας στη χρήση του διαδικτύου όταν τα χρησιμοποιούμε -από τις Ομάδες του eTwinning / ασφάλεια στο Διαδίκτυο ! Πολύ χρήσιμο !

Τους βρήκαμε στα : http://groups.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=118931&p_p_id=19&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_19_struts_action=%2Fmessage_boards%2Fview_message&_19_messageId=647226 

από τις Ομάδες του eTwinning / ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τα μεταφέρουμε εδώ για να κάνουμε το κουίζ και να μάθετε περισσότερα για την κοινωνική Media και την ασφάλεια στο διαδίκτυο . Κάντε το κουίζ με τον εαυτό σας και να πάρετε τα αποτελέσματα .


http://www.knowthenet.org.uk/socialage/
 

social age-quiz
Η μελέτη μας έδειξε ότι το 21 % των παιδιών δοκιμάστε ένα κοινωνικό δίκτυο για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 10 , με πολλές αλληλεπιδρούν με ανήλικα υπηρεσιών , συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp ( 40 % ) , το BBM ( 24 % ) και Snapchat ( 11 % ) . Παρά το 67% των παιδιών παραδέχεται ότι θα πάνε στους γονείς τους για βοήθεια σχετικά με ζητήματα που συνδέονται με το Διαδίκτυο , μόνο το 32 % των γονέων είναι « πολύ σίγουροι » ότι ξέρουν αρκετά για να τους βοηθήσει .
 

Γνωρίζετε τα βασικά, αλλά καθώς ο κόσμος των social media αλλάζει συνεχώς, εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για να βοηθήσουν εσάς και τα παιδιά σας να αντιμετωπίσετε τους πιθανούς κινδύνους : 

Γνωρίζετε τους κινδύνους : Διαφορετικές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαφορετικούς κινδύνους, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με κάθε εργαλείο και τους πιθανούς κινδύνους .  Άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων εικόνας και εφαρμογές μπορούν να εκθέσουν τα παιδιά σε cyberbullying, ενώ περισσότερα ανοιχτά κοινωνικά δίκτυα μπορεί να σημαίνει ότι είναι ευάλωτα σε δυνητικά επικίνδυνους αγνώστους .
Ρύθμιση γονικού ελέγχου : Σχεδόν το ένα τέταρτο των γονέων δεν είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να εγκαταστήσουν στο internet γονικό έλεγχο, ακόμη και αν μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από ακατάλληλο περιεχόμενο. Ωστόσο, έχουμε κατά νου ότι οι έλεγχοι δεν είναι αλάνθαστοι και δεν θα λειτουργήσουν απαραίτητα και στις κινητές συσκευές τους, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας για τους κινδύνους .
Κατανοήστε την πολιτική του σχολείου στο διαδίκτυο του παιδιού σας : Η έρευνά μας δείχνει ότι το 46 % των γονέων δεν γνωρίζουν την πολιτική του σχολείου διαδικτύου για τα παιδιά τους . Έχοντας γονικό έλεγχο οι γονείς νοιώθουν μόνοι μέχρι τώρα, γνωρίζοντας την πολιτική του σχολείου θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν και να αναφέρουν ζητήματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο .