Έκθεση συλλογική των μαθητών του Α1 – Αξιολόγηση του project Α’ Γυμνασίου – Σχολείο και Διαδίκτυο – 2014

προτζεκτ Α' Γυμνασίου 2014

Στο μάθημα του project φέτος, στην πρώτη γυμνασίου, μάθαμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, δηλαδή δημιουργήσαμε κανόνες και προτείναμε συμβουλές για την σωστή χρήση του διαδικτύου, όπως : δεν πρέπει να δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχείασφαλές διαδίκτυοα σε κανέναν γιατί αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον μας….Να μην μπαίνουμε σε ιστοσελίδες που δεν είναι έμπιστες γιατί μπορούμε να πάθουμε κακό… Επίσης δεν πρέπει να ανοίγουμε κακόβουλα μηνύματα. Με λίγα λόγια πρέπει να προσέχουμε τα πάντα στο διαδίκτυο… Πρέπει να βάζουμε ψευδώνυμο και να μην γράφουμε με μεγάλα γράμματα σε κάποιον άλλον γιατί αυτό υποδηλώνει ότι του φωνάζουμε. Επίσης δεν πρέπει να γράφουμε με greeglish γιατί είμαστε Έλληνες και θα ξεχάσουμε πως γράφουμε την γλώσσα μας… Το INTERNET είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα και υπάρχουν πολύ άσχημα πράγματα αν δεν γνωρίζουμε τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουμε. Όταν όμως γνωρίζουμε τους κανόνες, μπορούμε να μαθαίνουμε χαρούμενα και συναρπαστικά.

Επίσης συμπληρώσαμε διάφορα ερωτηματολόγια με θέμα την διατροφή και το τι θα θέλαμε να αλλάξουμε στην τάξη αλλά και στο σχολείο μας.

κομικςΕμάς  ιδιαίτερα μας  εντυπωσίασε το pixton, διότι είναι πολύ διασκεδαστικό να δημιουργείς τους δικούς σου χαρακτήρες που θα πρωταγωνιστούν στο κόμικ σου και μας αρέσει που πλάθουμε την ιστορία όπως εμείς θέλουμε με τις δικές  μας σκέψεις και ιδέες. Μάθαμε πώς να φτιάχνουμε κόμικς (κινούμενα σχέδια) και να φτιάχνουμε ιστορίες με θέμα τις φιλίες από διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω του προγράμματος pixton. Πήραμε μέρος σε ένα διαγωνισμό κινουμένων σχεδίων με θέμα : “Ζούμε μαζί – Μικρές ιστορίες διαφορετικών φίλων”. Σε αυτόν τον διαγωνισμό όλοι χωριστήκαμε σε ομάδες και φτιάξαμε στο διαδίκτυο κόμικς με πολύ ωραία θέματα, όπως : “Δυο διαφορετικοί πολιτισμοί συναντιούνται”, “Φιλία σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις”. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 03 Ιουλίου 2014, όπου θα γίνει έκθεση των έργων των μαθητών που πήραν μέρος και θα βραβευτούν οι καλύτερες ιστορίες. Με αυτήν την εφαρμογή γίνεσαι πιο δημιουργικός και διευρύνεται η φαντασία σου. Μπορείς να φτιάξεις δικούς σου χαρακτήρες και σκηνικά. Αυτό το πρόγραμμα μας άρεσε πολύ.

Μάθαμε πως να φτιάχνουμε διαδικτυακές αφίσες με θέμα το δώρο της βροχής μέσω της εφαρμογής padlepadlet-παράδειγμα1t.com. Επίσης φτιάξαμε και στο πρόγραμμα “RealtimeBoard” φτιάξαμε έναν πίνακα με αυτό το ίδιο θέμα. Βρήκαμε τρόπους που μπορούμε να εξικονομήσουμε νερό στην Κάλυμνο.  Σε αυτήν την εργασία δίναμε συμβουλές για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το βρόχινο νερό στο νησί μας, την Κάλυμνο, προτείναμε, δηλαδή, με ποιο τρόπο μπορούμε στην Κάλυμνο να επωφεληθούμε από το βρόχινο νερό. Μάθαμε να αξιοποιούμε το νερό χωρίς σπατάλες. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και μάθαμε πολλά πράγματα χρήσιμα και διασκεδαστικά (Νικόλας Αμπελάς). Με το δώρο της βροχής μάθαμε πολλά πράγματα  για το περιβάλλον  για της καταστροφές  που έγιναν στην ψέριμο και στην κάλυμνο.

Στους δυο αυτούς πανελλαδικούς διαγωνισμούς εργαστήκαμε σκληρά και βγάλαμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και πήραμε όλοι έπαινο για την εργασία μας.