Συνέπειες προπατορικού αμαρτήματος σήμερα

Ειρήνη Κ. – Λαρίσα Κ., Α1

Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο με τον όρο να Τον εμπιστεύεται και να μείνει υπάκουος για να μην γνωρίσει ποτέ την αμαρτία. Όταν όμως η Εύα δεν πρόσεχε στον Θεό και άκουσε το φίδι, έφαγε τον καρπό, δηλαδή απομακρύνθηκε με τη θέλησή της από το θέλημα του Θεού τότε ο Θεός, για να μην μείνει το κακό αθάνατο, τους έβγαλε από τον Παράδεισο, όπου βρισκόταν το δένδρο με τους καρπούς της ζωής. Μετά από πολλά χρόνια ο Θεός βλέποντας την μεγάλη αμαρτία των ανθρώπων είπε στον Νώε να φτιάξει ένα πλοίο, όπου θα βάλει την οικογένειά του και ένα ζευγάρι από όλα τα ζώα της γης, γιατί θα έρριχνε νερό να πνίξει τους αμαρτωλούς και να καθαρίσει την γη από την αμαρτία τους.
Στον σύγχρονο άνθρωπο μπορούν να προκληθούν συναισθήματα και σκέψεις που πηγάζουν από τη δημιουργία του κόσμου από το Θεό.  Δηλαδή να σκέπτεται και να αισθάνεται δέος για τις αρμονικές σχέσεις με το Θεό, το συνάνθρωπο και τη φύση που ζούσαν οι Πρωτόπλαστοι άνθρωποι. Ο Θεός έπλασε τον άντρα και τη γυναίκα ισότιμους για να ζήσουν αγαπημένοι ως σύντροφοι και να φροντίζουν τη φύση.
Στό σύγχρονο άνθρωπο, όμως, δεν υπάρχει τόση αγάπη που θα έπρεπε να έχει με τον ή την σύντροφό του και δεν συνεργάζονται όπως πρέπει και χωρίς τσακωμούς. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αναλαμβάνει πια την ευθύνη της δημιουργίας να την προσέχει αλλά την καταστρέφει.
Όμως υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν με το θέλημα του Θεού και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για να φύγει όλη η αμαρτία που υπάρχει και να γίνει πάλι ο κόσμος Παράδεισος.

Leave a Reply