Θάνατος παιδιών από κακομεταχείριση στο βιομηχανικό κόσμο ως συνέπεια του προπατορικού αμαρτήματος

κακομεταχείριση παιδιού1Σχεδόν 3.500 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από κακομεταχείριση  (κακοποίηση και παραμέληση) στον βιομηχανικό κόσμο.

Δυο παιδιά πεθαίνουν από κακοποίηση και παραμέληση κάθε εβδομάδα στη Γερμανία και στην Αγγλία, 3 κάθε εβδομάδα ση Γαλλία, 4 κάθε εβδομάδα στην Ιαπωνία και 27 κάθε εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κίνδυνος θανάτου από κακομεταχείριση είναι κατά προσέγγιση 3 φορές μεγαλύτερος για τα παιδιά κάτω του ενός έτους από ό,τι είναι για τα παιδιά ηλικίας 1-4 ετών, που με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο από τα παιδιά ηλικίας 5-14 ετών.

κακομεταχείριση παιδιού2Μια μικρή ομάδα χωρών, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Νορβηγία παρουσιάζουν εξαιρετικά λίγα περιστατικά παιδικών θανάτων από κακομεταχείριση.

Πέντε χώρες, Βέλγιο, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Ουγγαρία και Τσεχία έχουν επίπεδα παιδικών θανάτων από κακομεταχείριση, που είναι 4 με 6 φορές υψηλότερα από το μέσο όρο των πρωτοπόρων χωρών. Τρεις χώρες, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Πορτογαλία, έχουν ποστοστά που είναι από 10 μέχρι και 15 φορές υψηλότερα από το μέσο όρο των πρωτοπόρων χωρών.

Νικόλας Κ., Α1