Το ξέρεις το γονίδιο της γενναιοδωρίας;

Συγκλονιστικό! Το πήρα από την ιστοσελίδα της κυρίας Έλενας Αθανασίου, όπως και τα προηγούμενα άρθρα μας, ελλείψει εργασιών των μαθητών μας, αλλά και γιατί με την συνεχή της και αδιάκοπη εργασία μας διδάσκει με ευχάριστο και συνετό τρόπο. Την ευχαριστούμε ακόμη μια φορά πάρα πολύ! (http://alliotikathriskeytika.blogspot.gr/2013/08/)

Ισχυρίζονται λοιπόν οι επιστήμονες πως αυτό το γονίδιο είναι υπεύθυνο για την γενναιοδωρία και τα αλτρουιστικά αισθήματα, που διακοσμούν τον χαρακτήρα μας.
Το γονίδιο λοιπόν αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή επιτρέπει μια ορμόνη, που λέγεται αργινινη βασοπρεσίνη να ενεργήσει στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη “ενεργοποιείται” κάθε φορά που έχουμε σχέσεις με τους γονείς και γενικά με ανθρώπους που αγαπάμε.
Μου φάνηκε…ενδιαφέρον…να το μοιραστώ μαζί σας, επειδή η επιστήμη, παρόλες τις γεωπολιτικές και κάθε είδους αναταράξεις γύρω μας, εκείνη ατάραχη με ζήλο αποκαλύπτει γωνίες κρυφές της γνώσης που αφορούν στη ζωή.
Τις επιπτώσεις των ανακαλύψεων όμως αυτών κάθε φορά, εμείς πρέπει να τις επαληθεύσουμε ή όχι.
Τι θα κάνουμε με την γενναιοδωρία μας και το ενδιαφέρον μας για εκείνους που αγαπάμε, τώρα που ξέρουμε πως αυτό είναι ζήτημα γονιδιακό;;;;Πηγή: http://www.dkaravasilis.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s