Πρακτικά τελικά για τη δημιουργία του κόσμου- α3

δημιουργία του κόσμου21Πρακτικά τελικά για τη δημιουργία του κόσμου – α3

Τα καλύτερα πρακτικά κράτησαν οι Δήμητρα Ολ. (άριστα) και οι :  Ειρήνη Π., Νίκη Πλ., Γιώργος Στ. (πάρα πολύ καλά)

Πρακτικά τελικά για τη δημιουργία του κόσμου- α3

Την τρίτη ημέρα της δημιουργίας ο Θεός έβαλε σε κάθε φυτό, δέντρο λουλούδι, όριο στο σπόρο του να μην αλλάζει ποτέ γένος και είδος. Αυτό ισχύει και για τα ψάρια, ερπετα, πουλιά, ζώα. Το γενετικό τους υλικό, το DNA τους δεν αλλάζει ποτέ γένος και είδος. Η έννοια της εξέλιξης όπως την ανέπτυξε ο Δαρβίνος δεν υπάρχει στη Δημιουργία.

Υπάρχει η σταδιακή δημιουργία. Δηλαδή ανάλογα με τις συνθήκες της ατμόσφαιρας της γης εμφανίστηκαν πλάσματα πελώρια κάποια εποχή που εξαφανίστηκαν όταν άλλαξαν αυτές οι συνθήκες και δημιουργήθηκαν άλλα πλάσματα που μπορούσαν να αναπτυχθούν στις νέες συνθήκες. Η σταδιακή αυτή δημιουργία γίνεται από τα απλούστερα προς τα συνθετότερα δημιουργήματα.

Η επιστήμη συμφωνεί με την Αγία Γραφή, γιατί έκανε πειράματα με το αίμα που βρηκε σε απολιθωμένα πελώρια πλάσματα, τους δεινόσαυρους, δηλαδή το DNA αυτών των πλασμάτων δεν άλλαξε ποτέ και έτσι στηρίζονται σ΄ αυτό ως δεδομένο για να κάνουν τα πειράματά τους οι επιστήμονες και να βγάλουν συμπεράσματα.

Η επιστήμη συμφωνεί επίσης με την Αγία Γραφή στην θεωρία της για τους γεωλογικούς αιώνες.

Αν αντιστοιχίσουμε τις ημέρες της Δημιουργίας θα δούμε ότι :

1η ημέρα της δημιουργίας      =          Κοσμικός και Αζωικός αιώνας
2η ημέρα της δημιουργίας      =         Αρχαιοζωικός αιώνας

3η ημέρα της δημιουργίας      =         Ηωζωικός αιώνας

4η ημέρα της δημιουργίας      =        Παλαιοζωικός αιώνας

5η ημέρα της δημιουργίας      =       Μεσοζωικός αιώνας

6η ημέρα της δημιουργίας     =        Καινοζωικός αιώνας

Ο Καινοζωικός αιώνας άρχισε πριν από 60 εκατομ. έτη και υποδιαιρείται στην Τριτογενή Περίοδο και στην Τεταρτογενή Περίοδο. Η έβδομη ημέρα της δημιουργίας την οποία διανύουμε, αντιστοιχεί με την Τεταρτογενή Περίοδο του Καινοζωικού αιώνα (από το βιβλίο των θρησκευτικών της Β’ Λυκείου).

Στα σχόλια του Μεγάλου Βασιλείου στην ομιλία του ” Εις Εξαήμερον” ο σχολιαστής μας λέει ποια ακριβώς οξεία γωνία έχει η κλίση της γης στον άξονά της στον Ισημερινό ώστε ο Ήλιος ούτε να την καίει ούτε να την παγώνει. Αν χαλάσει η γωνία αυτή ο πλανήτης μας κινδυνεύει να καταστραφεί.

δημιουργία του κόσμου22