Πρακτικά στη δημιουργία του κόσμου – Α1

Πρακτικά τελικά για τη δημιουργία του κόσμου – α1

από την Σοφία Ζ., Β1

Πρακτικά στη δημιουργία του κόσμου – Α1

Την τρίτη ημέρα ο Θεός δημιούργησε κάθε φυτό και ο σπόρος του είναι μοναδικός και δεν αλλάζει γένος και είδος από τότε που δημιουργήθηκε ως σήμερα. Το ίδιο και τα ψάρια, τα πουλιά, τα έντομα, τα ερπετά και τα ζώα, έγιναν από συγκεκριμένο γενετικό υλικό που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε γένος ούτε είδος, το DNA του είναι αναλλοίωτο.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή βλέπουμε τις προθήκες που έχουν τα κρανία με τα πιθηκανθρωποειδή και τα ανθρώπινα κρανία. Υπάρχει μιάμιση στήλη άδεια ανάμεσα στα κρανία των πιθηκανθρώπων και των ανθρώπων που δείχνει ότι δεν υπάρχει ενδιάμεσος κρίκος που να αποδεικνύει την θεωρία του Δαρβίνου.

Ο Θεός έφτιαξε τη δημιουργία σταδιακά. Σταδιακή Δημιουργία σημαίνει ότι ο Θεός δημιουργούσε κάποια είδη που εξαφανίστηκαν όταν άλλαξαν οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα από τα απλούστερα στα πιο σύνθετα δημιουργήματα και δημιούργησε άλλα γένη και είδη φυτών και ζώων που θα άντεχαν τις καινούριες συνθήκες.

Την πέμπτη ημέρα ο Θεός δημιούργησε κατά γένος και είδος τα ψάρια και τα ερπετα και όπως η επιστήμη συμφωνεί τα ερπετά βγήκαν στην στεριά και επίσης δημιουργήθηκαν τα πουλιά και γέμισαν τον αέρα. Ότι λέει η Αγία Γραφή πρεσβεύει και η επιστήμη, άρα συνεργάζονται αρμονικά..

Την έκτη ημέρα δημιορυγήθηκαν α) τα ζώα και β) τον άνθρωπο.

Την έβδομη ημέρα ο Θεός ευλόγησε όσα έφτιαξε, δηλαδή δημιούργησε φυσικούς νόμους να πολλαπλασιάζονται και να αυξάνονται στη γη και μετά αναπαύτηκε. Στη θεολογική γλώσσα λέγεται η ανάπαυση αυτή “Σαββάτισμα”.

δημιουργία κόσμου10