Ομαδοσυνεργατική μέθοδος διδασκαλίας – ομάδα 2η – Α2

2. Καλλιόπη – Σαββίνα Ξ. – Ευδοκία Ν., Αλέξανδρος Κ. – Μιχάλης Λ.     Θέμα Εργασίας : α) Ψάξτε στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά/ βιβλία να βρείτε ανθρώπους  που ζούν δημιουργικά χρησιμοποιώντας τα χαρίσματά τους όχι μόνο για τον εαυτό τους. (google : καλοί Σαμαρείτες σήμερα) και αναφέρετε δύο τουλάχιστον παραδείγματα γράφοντας μία σελίδα για κάθε παράδειγμα.

 Από την Καλλιόπη – Σαββίνα Ξ., Α2

Μοίρες Κρήτης – Επιχείρηση Έρευνας Αγνοουμένου

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή των Καλών Λιμένων του Δήμου Φαιστού για την ανεύρεση του 49χρονου Γ. Τ. ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το βράδυ.

Ο 49χρονος από την Πόμπια πήγε στους Καλούς Λιμένες και έβγαλε στη στεριά το σκάφος του καθώς είχε ενημερωθεί για τις κακές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν. Όπως όλα δείχνουν πήρε από το αυτοκίνητο του τα σύνεργα του ψαρέματος και κινήθηκε στη βραχώδη ακτή κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, προκειμένου να ψαρέψει από τη στεριά. Έκτοτε όμως τα ίχνη του χάθηκαν.

Η οικογένεια του, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει το βράδυ της Τετάρτης στο κινητό του τηλέφωνο, ενημέρωσε τις Αρχές και οι έρευνες ξεκίνησαν.

Οι έρευνες

Για τη διεξαγωγή ερευνών προς τον εντοπισμό του 49χρονου, επιστρατεύτηκαν από την ξηρά περιπολικά οχήματα του Λιμενικού και στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών, συνδράμοντας στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ. Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από θαλάσσης με πλοία και δύτες αλλά και με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Ομάδες Έρευνας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών ήταν παρόντες και τις τρεις μέρες (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 7, 8 και 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα) που διεξήχθησαν οι έρευνες σαρώνοντας την δύσβατη, λόγω των απότομων βράχων, ακτογραμμή μεταξύ Καλών Λιμένων και Αγιοφάραγγου για τον εντοπισμού του 49χρονου.

Την πρώτη ημέρα ερευνών, Πέμπτη 7 Νοέμβρη, την περιοχή από το σημείο που φέρεται να είχε πάει για ψάρεμα ο 49χρονος, χτένισαν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα δύο ομάδες 15 Εθελοντών Σαμαρειτών έως και το Αγιοφάραγγο. Τις επόμενες δύο μέρες ομάδα 6 Εθελοντών Σαμαρειτών επανέλαβε την διαδρομή από στεριάς, όπως και την ακτογραμμή από την περιοχή Καραβόβρυση έως και Χρυσόστομο.

Ιεράπετρα – Πυρκαγιά σε χωματερή

Παρασκευή 01 Νοέ 2013
 Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιεράπετρας κινητοποιήθηκε για άλλη μία φορά, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:00 η ώρα, σε χώρο κοντά στο φράγμα Μπραμιανών, όπου είχαν συγκεντρωθεί απορρίμματα (υπολείμματα καλλιεργειών). Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τελικά, αφού μαζί με τους Σαμαρείτες, την εθελοντική ομάδα «Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης» Ιεράπετρας, τη νεοσύστατη Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Κάτω Χωριού και την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσαν μάχη και 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 άνδρες, από τον Άγιο Νικόλαο, τη Βιάννο και τη Σητεία.

Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς, αρχικά, ζητήθηκε εναέριο μέσο, το οποίο αργότερα ακυρώθηκε αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Μάλιστα, ζητήθηκε κι έσπευσε μηχάνημα από το δήμο Ιεράπετρας, προκειμένου τα απορρίμματα να απλωθούν και να γίνει η πλήρης κατάσβεσή τους.