Η δύναμη της ομάδας μέσα από κινούμενα σχέδια!

Η ορθόδοξη Θεολογία μας φανέρωσε την αλήθεια για την ύπαρξη του Ενός Θεού που είναι ταυτόχρονα Αγαπητική Κοινωνία  Τριών Αγίων Προσώπων, διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά ενωμένων άρρηκτα σε Έναν Θεό!  Μ΄ αυτόν τρόπο μας διδάσκειpenguins ότι κι εμάς τους ανθρώπους μας έκανε να ευτυχούμε μέσα από αγαπητική κοινωνία προσώπων. Μέσα από  την οικογένειά μας, με την στενή έννοια, τη συμβατική, μέσα από την έννοια της κοινωνίας που ζούμε μεταμορφωνόμαστε σε πρόσωπα που απολαμβάνουν την  Θεανθρώπινη Κοινωνία μέσα στην Εκκλησία, όπου γινόμαστε το Σώμα του Χριστού με Κεφαλή Εκείνον. Την ίδια στιγμή βιώνουμε την ασφάλεια που μας δίνει η Ενότητα σε ένα Θεανθρώπινο πρόσωπο και αποκτούμε το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικόί, να εκφραζόμαστε με ποικιλία συναισθημάτων, κρίσεων, επιθυμιών χωρίς να φοβόμαστε πως όταν κάουμε λάθος θα μας διώξουν ή θα βρεθούμε στο περιθώριο. Η ύπαρξη της Κοινωνίας της Προσώπων της Αγίας Τριάδος μας επιτρέπει να είμαστε μοναδικοί και ανεκτίμητοι μέσα από τη δύναμη που μας δίνει η επικοινωνία μεταξύ μας, μέσα από τη δύναμη της Ομάδας.

Μαζέψαμε μια ομάδα  βίντεο κινουμένων σχεδίων όπου δίνουν το μήνυμα που σας περιγράψαμε και σας παραθέτουμε τις σκέψεις των μαθητών μας  πάνω στην κοινή τους ιδέα. Απολαύστε τα βίντεο και τις σκέψεις μας  κι αν θέλετε ενώσετε τις δικές σας γιατί τις θεωρούμε επίσης ανεκτίμητες και μοναδικές! Κοπιάστε!

https://i2.ytimg.com/vi/1qzzYrCTKuk/mqdefault.jpg

https://i2.ytimg.com/vi/i_Psl0nFEzw/mqdefault.jpg

https://i4.ytimg.com/vi/g9KVPqVHTKk/mqdefault.jpg

https://i3.ytimg.com/vi/Nci9e1lHtwY/mqdefault.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0

penguins

Επίσης μπορείτε να παίξετε! Θέλετε να παίξετε;  δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι για όλους μας.

Μοιραστείτε το στο διαδίκτυο! Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο!!!

https://www.blubbr.tv/my-trivs.php?profile_id=101878&page_mode=3#

Ζαχαρίου Μικές, Α1: Το κοινό θέμα σ’  αυτά τα βίντεο είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία. Τα μυρμήγκια υποστηρίζουν και σώζουν ο ένας τον άλλο με τη βοήθεια της υπακοής τους σ΄έναν αρχηγό που ξέρει πώς να συντονίζει χωρίς να τα χάνει στον κίνδυνο. Οι πιγκουΐνοι δεν τρόμαξαν, αντιμετώπισαν τον εχθρό. Κι όταν δεν ξέρεις να συννεργάζεσαι, όπως τα πουλιά εκείνα, παθαίνεις ό,τι κοροϊδεύεις στον άλλο που είναι διαφορετικός από σένα … και μαθαίνεις πώς ασθανόταν κι εκείνος όταν κοcrabsandsealρόϊδευες εσύ!

Ανώνυμο : Σε όλα τα βίντεο όλα αυτά τα πλάσματα της φύσης που είδαμε είναι αγαπημένα μεταξύ τους, κι αν τσακώνονταν τα έβρισκαν στο τέλος. Λοιπόν, έτσι θέλει ο Θεός να είμαστε κι εμείς οι άνθρωποι, ενωμένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο χωρίς να κρατάμε κακία.

Ελένης Χρήστος, Α1 : Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνος, πάντα χρειάζεται κάποιον να τον στηρίζει.

Πιζάνιας Νικόλας, Α1: Πρέπει καθένας να συνεργάζεται με τους άλλους για να καταφέρουν όλοι μαζί να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο, γιατί ο ένας αναπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου κι όλοι μαζί τα καταφέρνουν.

Μικές Εργάς, Α1: Όταν είμαστε  ενωμένοι γινόμαστε δυνατοί, μια γροθιά, ανίκητοι, είμαστε ένα!

Σεβαστή Κελεμπέση, Α1:  Η συνεργασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου.

Ειρήνη Καρακατσάνη: Α1: Αυτό που διδάχτηκα είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε κακό στον άλλο και ότι κάνοντας μια ενωμένη ομάδα με τους συνανθρώπους μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κακό.

Αναστασία Γιαχαλή, Α1: Η ομαδικότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό κι όταν την έχουμε μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία και να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα.

Εργά Βασιλεία – Ελευθερία: Α1: Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μην κοροϊδεύουμε τον άλλο για κανένα λόγοcrabsandseal

Καμαράκη Εμμανουηλία, Α1: Όταν κάποιος μας έχει κάνει κακό και χρειαστεί τη βοήθειά μας να μην του κρατήσουμε καμμία κακία και να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν όμως  κάνεις κάτι κακό σε κάποιον άλλο, τότε τις περισσότερες φορές το κακό γυρίζει σε σένα.

Κλειδαρά Ιωάννα, Α1: Το θέμα των βίντεο είναι πως καλύτερα είναι να είμαστε μια ομάδα παρά να είναι ο καθένας μόνος του. Σε κάποιο βίντεο ο λαγός που όλους τους κορόϊδευε και τους ενοχλούσε, όταν μια μέρα βρέθηκε να πνίγεται σε μια λίμνη, όλοι όσους κορόϊδευε και πείραζε τον βοήθησαν και κατάλαβε ότι είναι ωραία να ανήκεις σε μια ομάδα και να βοηθάς και να βοηθιέσαι. Έτσι, α. δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε, να πειράζουμε, αλλά β. να βοηθά ο ένας τον άλλο και να είμαστε μια ομάδα.

Ελευθερία Γκιννή, Α1 : Πρέπει να ξέρουμε πως καμμιά φορά η ομάδα διαφωνεί…

Κικούς Ραζβάν, Α1 : Όταν κάπιοος προσπαθεί να κάνει κάτι το καταφέρνει καλύτερα με τη βοήθεια των φίλων του και όχι μοναχός του.

Αργυροπούλου, Α1 : Στα βίντεο που είδαμε, το κοινό θέμα ήταν η ομαδικότητα. Το θετικό ήταν ότι τα ζώα, όμοια ή διαφορετικά, πάντα συνεργάζονταν, γίνονταν μια ομάδα, μάθαινα απ΄ τα λάθη τους και βοηθούσαν τους υπόλοιπους, είτε τους είχαν βλάψει είτε όχι. Τα αρνητικά ήταν ότι κάποια από τα ζώα πείραζαν ή κορόϊδευαν τα υπόλοιπα. Αλλά στο τέλος όλα γίνονταν μια καλολαδωμένη μηχανή. Ενώνονταν παρά τις διαφορές τους και γίνονταν μια δυνατή ομάδα, γιατί καταλάβαιναν ότι μόνο αν υπάρχει αγάπη μεταξύ τους θα ζουν καλύτερα. Τέλος δείχνουν ότι κάθε ζώο έχει τη θέση του στη φύση και τη χρησιμότητά του. Μέσα από αυτά τα βίντεο κατάλαβα ότι αν κοροϊδέψουμε κάποιον θα το κάνει κι εκείνος με τη σειρά του, αν το πειράξουμε ίσως το κάνει και αυτός. Αν όμως έχει πραγματικά καλή και χρυσή καρδιά θα μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Γιατί μόνο αν θέλουμε, η αγάπη, η ευγένεια και η ομαδικότητα, θα μας προσφέρουν απλόχερα φίλους και μια καλύτερη ζωή και “σχέση” με το Θεό!

Μιχαλίτσα Αγγέλου, Α1 : Πρέπει να είμαι κι  εγώ  με τους φίλους μου μια ομάδα, και όχι μόνο με τους φίλους μου, αλλά με όλα τα παιδιά του κόσμου, άσπρα και μαantsύρα, γιατί έτσι θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Αγγελική Εργά, Α1 : Μου άρεσε που η χελώνα δεν το έβαζε κάτω για να φτιάξει μια γέφυρα ώστε να μπορούν να περνούν όλα τα ζώα. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε, επίσης, κανέναν, όσο άσχημος  και να είναι, γιατί αν μας το κάνανε αυτό σε μας δεν θα μας άρεσε. Αν κάποιος θέλει να μπει στην ομάδα μας να τον δεχόμαστε με καλοσύνη και να συνεργαζόμαστε μαζί όσο πιο πολύ μπορούμε.

Φανερούλα Ζαχαρίου, Α1 : Είναι χρήσιμο και θα λέω και στους άλλους να δουν αυτά τα βίντεο για να διδαχτούν κι εκείνοι με τόσο ωραίο τρόπο τη δύναμη της συνεργασίας.

Σουλούνιας Νικόλας, Α2 : Μπορούμε να συνεργαζόμαστε ώστε να νικάμε κάθε εμπόδιο, ενώ όταν τσακωνόμαστε μεταξύ μας και κοροϊδεύουμε το διαφορετικό, στο τέλος θα πάθουμε κάτι χειρότερο!

Σουλούνια Νομική, Α2 : Στο τελευταίο βίντεο έμαθα πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Γιάννης Μούγγρος, Α2 : Το κοινό θέμα είναι ότι όταν κοροϊδεύουμε ή πειράζουμε κάποιους μπορεί να μας συμβούν κι εμάς τα ίδια πράγματα και να μην μας βοηθήσουν, ενώ εμείς θα χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους, αλλά επειδή δεν τους βοηθήσαμε κινδυνεύουμε να μην μας βοηθήσουν κι εκείνοι.

Στέλιος Λαζαρής, Α2 : Το κοινό θέμα είναι ότι πρέπει πάντα να συνεργαζόμαστε σε ομάδες, όμως οι ομάδες κάποιες φορές έχουν κακά αποτελέσματα και έτσι δεν συνεργάζονται σωστά και καταλήγουν να κάνουν πράγματα εις βάρος άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι που συνεργάζονται αρμονικά πετυχαίνουν πάντα καλά αποτελέσματα σε ό,τι κάνουν και έχουν αρμονική συνύπαρξη. Παντού πρέπει να έχουμε κοινωνικότητα και να εκτιμάμε τιις προσπάθειες του άλλου.

Σεβαστή Καρδούλια, Α2 : Διδάχτηκα ότι πρέπει να δουλεύουμε ομαδικά και να μην κοροϊδεύουμε τους άλλους γιατί μπορεί να πάθουμε κι εμείς ό,τι κοροϊδεύουμε.

Παντελής Καρυώτης, Α2: Στην αρχή ο λαγός πείραζε τους πάντες αλλά όταν έπεσε στο νερό τον βοήθησαν όσοι είχε πειράξει και κατάλαβε το λάθος του. Αυτό ηταν το θετικό.

Ειρήνη Κουελλά, Α2 : Ό,τι κοροϊδεύεις αυτό τελικά παθαίνεις! Πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο.

Μιχάλης Λαζαρής, Α2: Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος! Το κοινό θέμα επίσης είναι ότι πρέπει να μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε σε ομάδες, γιατί όταν είμαστε μόνοι μας δεν καταφέρνουμε και πολλά.

Σκεύος Κουλλιάς, Α2: Το κοινό θέμα όλων των βίντεο είναι ότι αν είμαστε ομάδα τίποτε δεν μας σταματά, ενώ αν δεν είμαστε ομάδα θα βρίσκουμε πάντα εμπόδια μπροστά μας  που θα μας δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Μαρία Μαΐλλη, Α2 : Όταν είμαστε όλοι μαζί με αγάπη ο ένας με τον άλλο κάνουμε τα πάντα.

Λαζαρή Ελένη, Α2 : Τα βίντεο μας έμαθαν να καταλάβουμε ότι όταν δουλεύουμε όλοι μαζί με αγάπη ο ένας για τον άλλον κάνουμε τα πάντα καλύτερα. Βλεπουμε πως σε όλα τα βίντεο εφμανίζονται παρέες που αρχικά τσακώνονται μεταξύ τους και τα κάνουν όλα λάθος. Στα πουλιά είδαμε ότι τα πουλάκια τσακώνονταν μεταξύ τους. Όμως με το που είδαν ένα διαφορετικό από αυτά πουλί ενώθηκαν μεταξύ τους σε μια κακιά παρέα για να το κοροϊδέψουν. Τελικά όταν έχασαν τα φτερά τους λόγω της κακίας τους κατάλαβαν πόσο κακό είναι να πειράζεις τους άλλους.

Πιζάνιας Ιωάννης, Α3 : Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μαζί όταν συνεργαζόμαστε σε ομάδες και να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές.

Ναρλή Ελευθερία, Α3 : Μπορούμε να πολεμήσουμε κάθε κακό όταν είμαστε όλοι μαζί.

Χατζηδάκης Χάρης, Α3 : Είναι καλύτερα να εργαζόμαστε ομαδικά, γιατί έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε στο δρόμο, αφού ένα άτομο μόνο του δεν μπορεί. Επίσης πρέπει να βοηθάμε το συνάνθρωπο και να δείχνουμε αλληλεγγύη.

Μαρία Φραζή, Α3 : Τα βίντεο που  είδαμε είχαν όλα πρωταγωνιστές ζωάκια σε καρτούν ώστε να είναι κατανοητά από όλους. Αυτό μας θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τις παραβολές που έλεγε ο Χριστός. Όλα τα βίντεο έχουν κοινό θέμα πως όλα τα ζώα μαζί συνεργάζονταν και δρούσαν ομαδικά προκειμένου να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια. Σκοπός λοιπόν αυτών των καρτούν ήταν να μας δείξουν πως πρέπει να συνεργαζόμαστε, να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και το προσωπικό μας όφελος όταν βρίσκουμε μια δυσκολία. Τέλος, όταν κάποιος μας βάζει εμπόδια να μην τον βλέπουμε σαν εχθρό αλλά να τον επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο.

Φωτιάδη Ανθούλα, Α3 : Κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είμαστε κακοί απέναντι στους άλλους και να μην ζηλεύουμε αλλά ούτε και να είμαστε εγωϊστές, γιατί  ποτέ δεν θα βρούμε αληθινούς φίλους για να είμαστε και εμείς μια αληθινή παρέα. Έτσι ώστε ο έναν να βοηθάει τον άλλον.

Κουρσιώτης Πανορμίτης Β1 :  Χωρίς να έχεις φίλους δεν μπορείς να κατορθώσεις πολλά πράγματα μόνος σου. Αυτό το βίντεο μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η φιλίαants για μας, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν ο φίλος ζηλεύει και ξεχνά τη φιλία.

Καμπουράκη Θεμελίνα, Β1 : Η συνεργασία που έχει εμπιστοσύνη, καλωσύνη και αλληλεγγύη σαν χάρισμα του κάθε μέλους για το συνάνθρωπό του καταφέρνει το στόχο της ομάδας να τον πραγματοποιήσει ξεπερνώντας τα εμπόδια  που παρουσιάζονται. Όταν μια ομάδα συνεργάζεται γαι κακό σκοπό, όπως το να πληγώσει έναν συνάνθρωπό τους, στο τέλος θα πάθουν οι ίδιοι κακό, όσο πολλοί κι αν ανήκουν στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα συνεισφέρει όταν ο άνθρωπος σέβεται τον άλλο και να εργάζεται για καλό σκοπό.

Νικηφόρος Αθανασίου, Β1 : Αυτό το βίντεο μας δείχνει ότι η έννοια της φιλίας δεν είναι πάντα καλή όταν εργάζεται για να κοροϊδέψει ή να κάνει κακό, ούτε είναι καλό οι φίλοι να ζηλεύουν ή να προσπαθούν να πάρουν κάτι που δεν τους ανήκει.

Άγγελος Κυράννης, Β1 : Πολύ σημαντικό είναι να είσαι σε καλή ομάδα, μπορείς να κάνεις τα πάντα όταν μια ομάδα συνεργάζεται καλά. Διδάχτηκα να συνεργάζομαι με όλα τα παιδιά.

Ανώνυμο, Β1 : Το κοινό χαρακτηριστικό των βίντεο είναι ότι σε όλα οι ήρωες έχουν να κάνουν με ομαδικές εργασίες και ομαδικά κατορθώματα. Η ομαδική δουλειά πάντα βγαίνει σε καλό. Ο λαγός βασάνιζε και ενοχλούσε τα άλλα ζώα και όταν ο ίδιος έπεσε στο ποτάμι, τα άλλα ζώα εργάστηκαν ομαδικά και βοήθησαν το λαγό. Μετά εκείνος έγινε ομάδα μαζί τους. Το ίδιο συνέβη και στα μυρμήγκια. Κάποιες φορές η ομαδική δουλειά κάν