Η δύναμη της ομάδας μέσα από κινούμενα σχέδια!

Η ορθόδοξη Θεολογία μας φανέρωσε την αλήθεια για την ύπαρξη του Ενός Θεού που είναι ταυτόχρονα Αγαπητική Κοινωνία  Τριών Αγίων Προσώπων, διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά ενωμένων άρρηκτα σε Έναν Θεό!  Μ΄ αυτόν τρόπο μας διδάσκειpenguins ότι κι εμάς τους ανθρώπους μας έκανε να ευτυχούμε μέσα από αγαπητική κοινωνία προσώπων. Μέσα από  την οικογένειά μας, με την στενή έννοια, τη συμβατική, μέσα από την έννοια της κοινωνίας που ζούμε μεταμορφωνόμαστε σε πρόσωπα που απολαμβάνουν την  Θεανθρώπινη Κοινωνία μέσα στην Εκκλησία, όπου γινόμαστε το Σώμα του Χριστού με Κεφαλή Εκείνον. Την ίδια στιγμή βιώνουμε την ασφάλεια που μας δίνει η Ενότητα σε ένα Θεανθρώπινο πρόσωπο και αποκτούμε το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικόί, να εκφραζόμαστε με ποικιλία συναισθημάτων, κρίσεων, επιθυμιών χωρίς να φοβόμαστε πως όταν κάουμε λάθος θα μας διώξουν ή θα βρεθούμε στο περιθώριο. Η ύπαρξη της Κοινωνίας της Προσώπων της Αγίας Τριάδος μας επιτρέπει να είμαστε μοναδικοί και ανεκτίμητοι μέσα από τη δύναμη που μας δίνει η επικοινωνία μεταξύ μας, μέσα από τη δύναμη της Ομάδας.

Μαζέψαμε μια ομάδα  βίντεο κινουμένων σχεδίων όπου δίνουν το μήνυμα που σας περιγράψαμε και σας παραθέτουμε τις σκέψεις των μαθητών μας  πάνω στην κοινή τους ιδέα. Απολαύστε τα βίντεο και τις σκέψεις μας  κι αν θέλετε ενώσετε τις δικές σας γιατί τις θεωρούμε επίσης ανεκτίμητες και μοναδικές! Κοπιάστε!

https://i2.ytimg.com/vi/1qzzYrCTKuk/mqdefault.jpg

https://i2.ytimg.com/vi/i_Psl0nFEzw/mqdefault.jpg

https://i4.ytimg.com/vi/g9KVPqVHTKk/mqdefault.jpg

https://i3.ytimg.com/vi/Nci9e1lHtwY/mqdefault.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0

penguins

Επίσης μπορείτε να παίξετε! Θέλετε να παίξετε;  δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι για όλους μας.

Μοιραστείτε το στο διαδίκτυο! Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο!!!

https://www.blubbr.tv/my-trivs.php?profile_id=101878&page_mode=3#

Ζαχαρίου Μικές, Α1: Το κοινό θέμα σ’  αυτά τα βίντεο είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία. Τα μυρμήγκια υποστηρίζουν και σώζουν ο ένας τον άλλο με τη βοήθεια της υπακοής τους σ΄έναν αρχηγό που ξέρει πώς να συντονίζει χωρίς να τα χάνει στον κίνδυνο. Οι πιγκουΐνοι δεν τρόμαξαν, αντιμετώπισαν τον εχθρό. Κι όταν δεν ξέρεις να συννεργάζεσαι, όπως τα πουλιά εκείνα, παθαίνεις ό,τι κοροϊδεύεις στον άλλο που είναι διαφορετικός από σένα … και μαθαίνεις πώς ασθανόταν κι εκείνος όταν κοcrabsandsealρόϊδευες εσύ!

Ανώνυμο : Σε όλα τα βίντεο όλα αυτά τα πλάσματα της φύσης που είδαμε είναι αγαπημένα μεταξύ τους, κι αν τσακώνονταν τα έβρισκαν στο τέλος. Λοιπόν, έτσι θέλει ο Θεός να είμαστε κι εμείς οι άνθρωποι, ενωμένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο χωρίς να κρατάμε κακία.

Ελένης Χρήστος, Α1 : Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνος, πάντα χρειάζεται κάποιον να τον στηρίζει.

Πιζάνιας Νικόλας, Α1: Πρέπει καθένας να συνεργάζεται με τους άλλους για να καταφέρουν όλοι μαζί να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο, γιατί ο ένας αναπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου κι όλοι μαζί τα καταφέρνουν.

Μικές Εργάς, Α1: Όταν είμαστε  ενωμένοι γινόμαστε δυνατοί, μια γροθιά, ανίκητοι, είμαστε ένα!

Σεβαστή Κελεμπέση, Α1:  Η συνεργασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου.

Ειρήνη Καρακατσάνη: Α1: Αυτό που διδάχτηκα είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε κακό στον άλλο και ότι κάνοντας μια ενωμένη ομάδα με τους συνανθρώπους μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κακό.

Αναστασία Γιαχαλή, Α1: Η ομαδικότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό κι όταν την έχουμε μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία και να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα.

Εργά Βασιλεία – Ελευθερία: Α1: Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μην κοροϊδεύουμε τον άλλο για κανένα λόγοcrabsandseal

Καμαράκη Εμμανουηλία, Α1: Όταν κάποιος μας έχει κάνει κακό και χρειαστεί τη βοήθειά μας να μην του κρατήσουμε καμμία κακία και να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν όμως  κάνεις κάτι κακό σε κάποιον άλλο, τότε τις περισσότερες φορές το κακό γυρίζει σε σένα.

Κλειδαρά Ιωάννα, Α1: Το θέμα των βίντεο είναι πως καλύτερα είναι να είμαστε μια ομάδα παρά να είναι ο καθένας μόνος του. Σε κάποιο βίντεο ο λαγός που όλους τους κορόϊδευε και τους ενοχλούσε, όταν μια μέρα βρέθηκε να πνίγεται σε μια λίμνη, όλοι όσους κορόϊδευε και πείραζε τον βοήθησαν και κατάλαβε ότι είναι ωραία να ανήκεις σε μια ομάδα και να βοηθάς και να βοηθιέσαι. Έτσι, α. δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε, να πειράζουμε, αλλά β. να βοηθά ο ένας τον άλλο και να είμαστε μια ομάδα.

Ελευθερία Γκιννή, Α1 : Πρέπει να ξέρουμε πως καμμιά φορά η ομάδα διαφωνεί…

Κικούς Ραζβάν, Α1 : Όταν κάπιοος προσπαθεί να κάνει κάτι το καταφέρνει καλύτερα με τη βοήθεια των φίλων του και όχι μοναχός του.

Αργυροπούλου, Α1 : Στα βίντεο που είδαμε, το κοινό θέμα ήταν η ομαδικότητα. Το θετικό ήταν ότι τα ζώα, όμοια ή διαφορετικά, πάντα συνεργάζονταν, γίνονταν μια ομάδα, μάθαινα απ΄ τα λάθη τους και βοηθούσαν τους υπόλοιπους, είτε τους είχαν βλάψει είτε όχι. Τα αρνητικά ήταν ότι κάποια από τα ζώα πείραζαν ή κορόϊδευαν τα υπόλοιπα. Αλλά στο τέλος όλα γίνονταν μια καλολαδωμένη μηχανή. Ενώνονταν παρά τις διαφορές τους και γίνονταν μια δυνατή ομάδα, γιατί καταλάβαιναν ότι μόνο αν υπάρχει αγάπη μεταξύ τους θα ζουν καλύτερα. Τέλος δείχνουν ότι κάθε ζώο έχει τη θέση του στη φύση και τη χρησιμότητά του. Μέσα από αυτά τα βίντεο κατάλαβα ότι αν κοροϊδέψουμε κάποιον θα το κάνει κι εκείνος με τη σειρά του, αν το πειράξουμε ίσως το κάνει και αυτός. Αν όμως έχει πραγματικά καλή και χρυσή καρδιά θα μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Γιατί μόνο αν θέλουμε, η αγάπη, η ευγένεια και η ομαδικότητα, θα μας προσφέρουν απλόχερα φίλους και μια καλύτερη ζωή και “σχέση” με το Θεό!

Μιχαλίτσα Αγγέλου, Α1 : Πρέπει να είμαι κι  εγώ  με τους φίλους μου μια ομάδα, και όχι μόνο με τους φίλους μου, αλλά με όλα τα παιδιά του κόσμου, άσπρα και μα