Διαδικτυακό βιβλίο – παρουσίαση του πολιτισμικού προγράμματος : “ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙA ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το πολιτισμικό πρόγραμμα του σχολείου μας “ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ολοκληρώθηκε .

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου, κυρία Χαρά Κουτσουμπού που μας πρότεινε την ιδέα του προγράμματος και ενθάρρυνε την εκπόνησή της καθώς και τους συναδέλφους που βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο τις μαθήτριές μας να ολοκληρώσουν το παρόν.

Απολαύστε και προβληματιστείτε με τα συμπεράσματα των παιδιών μας ευγνωμονώνταςγια το ήθος, τις ανθρωπιστικές αξίες και τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη που οι γονείς τους εμφύσησαν στις καρδούλες τους. Ευχαριστώ θερμά με τη σειρά μου τις μαθήτριές μου για την ολοπρόθυμη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στο οποίο έπλεξαν 45 πλεκτά εν μέσω μαθημάτων και εξετάσεων για τους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες με την αίσθηση ότι ντύνουν τον Χριστό και ελάχιστα αποτίουν φόρο τιμής στους ανθρώπους, τους Σύριους, που κάποτε βοήθησαν τους Καλυμνίους πρόσφυγες στις ανάγκες τους.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας που εκδήλωσαν την πρόθεση να “πλέκουν νοερά σκέψεις και προσευχές ικανές να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στους επικίνδυνους δρόμους που τους περιμένουν”!