Μέσο και Ανώτερο Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Θεολόγου : Διαφορές Ανδρός και Γυναικός στη γενετήσια και φυσιολογική ζωή τους.

  • Φυσιολογία

   Άνδρας : Όπως σε όλα τα ζσυζυγική2ωϊκά είδη, ο άνδρας είναι φυσικώς και γεννητησίως ενεργητικός και επιθετικός (φαίνεται ακόμη και στα κύτταρα του οργανισμού του : το σπερματοζωάριο είναι ενεργητικό, ταραχοποιό και αεικίνητο). Η γενετήσια επιθυμία ξυπνάει πιο εύκολα, μια ισχυρή παρόρμηση άμεσα τον οδηγεί κατ΄ ευθείαν στην ερωτική πράξη. Στη ζωή του όλη έχει την ψυχολογία και δράση κυνηγού, πολεμά και εργάζεται δραστήρια για να δημιουργήσει τη ζωή.

Γυναίκα : Όπως σε όλα τα ζωϊκά είδη, η γυναίκα είναι αποδεκτική και παθητική (φαίνεται στα κύτταρα του οργανισμού της : το ωάριο είναι ακίνητο και περιμένει τον ερχομό του σπερματοζωαρίου).  Περιμένει να τη διαλέξουν. Είναι ήσυχη και επιθυμεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει και να διαφυλάξει τη ζωή που δημιουργείται από αυτή. Έχει υπομονή και σοφία στην κάθε της κίνηση που περιβάλλεται από αγάπη απύθμενη! Στην ερωτική πράξη υπάρχει ορισμένος ρυθμός στην έντσυζυγική ζωή2αση των επιθυμιών της, ρυθμός που αντιστοιχεί με τον κύκλο των εμμήνων. Το αίσθημα και η συγκίνηση παίζουν πιο μεγάλο ρόλο για τη γυναίκα από ό,τι για τον άνδρα.

  • Χρόνος

Άνδρας : Ο χρόνος πού χρειάζεται για τη γεννετήσια  πράξη για τον άνδρα είναι πάρα πολύ σύντομος με προσπάθεια όμως δική του, με στοργή και κατανόηση, με αυτοκυριαρχία μπορεί να γεφυρώσει την την διαφορά του χρόνου και να βοηθήσει τη γυναίκα του να ενωθεί μαζί του στην κατάλληλη ώρα και να πετύχει μαζί της αρμονία ψυχών και σωμάτων.

Γυναίκα : Η γυναίκα χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί ψυχολογικά ώστε να δοθεί. Πρέπει όμως να κατανοεί τη δυσκολία του ανδρός της και όταν βλέπει πως εκείνος προσπαθεί να την καταλάβει, να τον εκτιμά και να τον αγαπά. Και όταν εκείνος δεν καταφέρνει πάντα να είναι σωστός, εκείνη να μην μνησικακεί, αλλά να τον κατανοεί!

  • Τόπος

Άνδρας : Ο άνδρας έχει συγ